Ahoj holky,koupila jsem si zapékací skleněné misky asi 15x15 cm. Ráda bych znala nějaké recepty na zapékaná jídla jak předkrm,hl.jídlo či dezert. Máte tip na něco dobrého v zásobě?
Zrovna teď jím zapékané maso ve smetaně s bramborem. Nakrájíš syrové oloupané brambory na plátky, pokladeš na dno pekáče, osolíš, opepříš, naházíš kolečka cibule a takto uděláš ještě jednu až dvě vrstvy. Pak na to dáš plátky masa (nelepší jsou naložené do oleje, krásně změknou), ochutíš dle libosti (koření na steak, grilovací, bylinky, kmín, cokoli), zaházíš zase cibulí, přidáš houby (mražené, čerstvé) a zase dáš 2 vrstvy brambor. Vše zaliješ sladkou smetanou (nebo smetanou na šlehání, ta je lepší). Peče se přikryté na cca 200°C, čas podle množství vrstev a celkových porcí v míse (min. hoďku mě to ale vezme vždy). Je to parnerům recept (takže bude chutnat i chlapům) a je to mooooc dobré
Reaguji na dgirl: jakékoli brambory, těstoviny, zelenina (třeba brokolice se sýrovou omáčkou), dezert fondant au chocolat.
Super je i Sheperd´s Pie - na dno zapékací mísy dát směs z mletého masa (na pánvi osmahnout cibulku, mleté maso, plechovka rajčat, dochutit). Na to dát bramborovou kaši (brambory, mléko, máslo, super je přidat celé vajíčko a nastouhaný parmezán). Zapéct. Mňamka.
Cituji Ivčáááá: Zrovna teď jím zapékané maso ve smetaně s bramborem.
Dělám podobně, akorát bez hub a bez nakládání masa do oleje
A je to fakt výborný
Cituji Gogelka17: Gogelka17 Poslat zprávu
ReagovatKliknutím vložíte jméno do svého příspěvku.
Označením textu a kliknutím vložíte citaci.
Já
Tak tohle určitě vyzkouším,děkuji! Moc nejím totiž maso
Cituji dgirl: Tak tohle určitě vyzkouším,děkuji! Moc nejím totiž maso
Já také ne . Málokdy a víceméně jen kuře a rybu. Já to dělám tak, že oloupu brambory, nakrájím na kostičky, na to dám růžičky brokolice - trošku osolím, opepřím, promíchám, nahoru dám nastrouhaný sýr eidam 30% a potom zaleji smetanou a dám péct.
Je to dobrůtka. Na tom je závislej i tatínek a to normálně vyžaduje hlavně maso . Tak snad Ti to bude chutnat )))).
Nebudu asi in, ale já mám nejradši zapékané šunkofleky, optimálně když jsou z uzeného vepřového. Sice kalorická bomba, ale jednou za čas...
A jinak musaka, na netu je spousta receptů, já nejraději musaku s rajčaty a mletým masem, mňam.
Francouzské brambory - výborné!
U nás jsou oblíbené zapečené těstoviny s mletým masem. Jsou šťavnaté a musím dělat dvojitou dávku, i tak se o to perem
Na pánvi osmahnu cibulku, na to mleté maso, 2-3 str. česneku, sůl, pepř, osmahnu. Pak přidám buď čerstvá nebo konzervovaná rajčata, 1 cikánskou nebo čertovskou omáčku od Otmy a zaleju šlehačkou nebo smetanou. Ochutím majoránkou, bazalkou, sůl, pepř. Pak smíchám s uvařenýma těstovinama a dám péct cca na 20 min nebo dokud nahoře nezezlátnou. Po upečení posypu sýrem.
Jo a taky hodně často dělám zapečené brambory, ty bych mohla jíst pořád. Dělám buď s mletým masem a pórkem, zalité smetanou, nebo s různými druhy sýra (super je hermelín, mozzarella a eidam dohromady) a osmahnutou cibulkou, taky zalité smetanou
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.