Sahlep z čajovny miluju. Přítel teď objednal dvě velká balení domů, tak jsem zvědavá, jestli to bude stejně skvělé jako v čajovně. Dále se přimlouvám za kuskus. Určitě bych chtěla někdy ochutnat sushi.
Super téma - postupem času se se známýma stejně bavíme jenom o jídle.
Já miluju asi všechno jídlo, které není naše krajové. U nás typicky českého mám snad jenom ráda knedlíky na sladko. Kdybych měla všechno vyjmenovat, tak jsem tu do druhého dne
Tak např.:
Itálie - pravá italská pizza(jendoduchá a nepřeplácaná, nejdůležitější je těsto a ten rajčatový základ sugo pomodoro), prosciutoo (pršut sušená a nasolená šunka), jejich tomatová polévka a minestrone,všechny těstoviny, pravé rizoto, sušená rajčata, olivy,tiramisu, panna cota, italské sýry mozarela, parmazán, pecorino, pití Prosecco (lehčí sekt, velmi suchý a výborný s jahodama), lambrusco (jemně perlivé italské víno)
Španělsko - paella, Mallorca - marmeláda z pomerančů (z údolí Soller, kde jim pomeranče padají na zem, kolik tam toho je), pití Sangria
Řecko - tzaziki, souvlaki, gyros, musaka, keftedes, ředký med, řecký jogurt, naložené višně, řecká pita, sýr feta
Francie - tu nemám moc probádanou, tam vítězí vína a sýry, z jídla šneci s bylinkovým máslem, sladké creme brulee
Ryby: losos, tatarák z lososa, tuňák steak (ne ten odpad v konzervě), všechny mořské plody (krevety, mušle, chovotnice, kalamáry), nilský okoun, sushi
Jinak všeobecně miluju sýry, víno, ryby a sladké
Když někam jedu musím ochutnat vše místní. Přijde mi to barbarské jak někdo brečí, že nemá řízek nebo knedlo-vepřo-zelo. Člověk musí poznávat a mít nové zážitky.
Přiznávám jsem hrozně rozmlsaná huba. Nevím, kde se to ve mě vzalo. Hrozně by mě bavilo dělat degustace a mít povolání ochutnávače - to je můj sen
sushi, pak takový ty vinný listy plněný mletým masem, thajská jídla (Modrý zub!), baklavu a z ne tak exotických asi Raclette - pravýmu se nic nevyrovná (ve Francii i v Itálii je skoro stejnej, jde hlavně o ten sýr - prostě bomba!) nebo paella. Ještě mě napadá Panettone - italskej biskupskej chlebíček a všechny italský sušený salámy - to je každoročně na horách náš střed zájmu... a italskej čokoládovej koláč - plní ho snad nutellou nebo co, je dokonalej! A pak tartiflette - zapečený brambory se šunkou, cibulí, smetanou (creme fraiche) bílým vínem a sýrem z pohraniči itálie a francie - strašná mnamka jsem na ty italský věci jak si to tak čtu
Cituji lucie.black: Když někam jedu musím ochutnat vše místní. Přijde mi to barbarské jak někdo brečí, že nemá řízek nebo knedlo-vepřo-zelo. Člověk musí poznávat a mít nové zážitky.
Přiznávám jsem hrozně rozmlsaná huba. Nevím, kde se to ve mě vzalo. Hrozně by mě bavilo dělat degustace a mít povolání ochutnávače - to je můj sen
Tak s tím MUSÍM souhlasit... Jestli něco miluju, tak je to ochutnávat nový jídla! Je jich přece tolik, bože! Zapomněla jsem na asi tisíc věcí, co jsem kdy někde ochutnala a byly skvělý - to, co jsem napsala, je jen velmi úzkej výběr nejtěžsích favoritů. Asi to mám v sobě, už pár let nemůžu typický český jídla ani cejtit, na Vánoce nebo u babičky udělám výjimku, ale jinak chci ochutnávat, ochutnávat a ochutnávat.
Nikdy nezapomenu jak nám v Itálii jako primi piatti v jednom hotelu nosili chobotnice a podobný věci a všichni "ježiš, to jíst nebudu, proč nejsou třeba těstoviny" a já "jooo, konečně něco ryze nečeskýho!" Česká kuchyně je u mě prostě na posledním místě
Miluju ruskou kuchyni - boršč, pirožky, pelmeně...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.