Bříško, jak děláš ty rohlíčky a loupáčky, pečeš to taky v pekárně ? To asi né, že? Marmeládu děláš v pekárně? Chystám se na pomerančovou, mám na ni u pekárny recept. Malinová je ale dobrá.. to pasíruješ, nebo i s jadérkama ?
Petrůů, macešky mám vždy na balkoně v truhlíku a teď jsem je tam měla dva roky. Kvetly dlouho , brzy na jaře, po celé léto a přes zimu vydržely. pokud nemrzlo, byly pořád pěkné. Mráz jim nevadí, vždy se nějak zmátoží.
Holky, já jsem tak hnusná..právě jsem sežrala celou Margotku...Nejhorší na tom je to, že ani už nemám výčitky...
Bříško, ty s tím svým pilným manželem jen provokuješ!!! Jak se vycvičí takový pilňous? Prozraď !
Petrůů, pekárna je fak dobrá. Chlebík sice jen tak akorát pro dva, ale víš co tam máš. Dělala jsem už i s čabajkou, s olivama, ořechama, semínkama atd. Na tvarůžkový jsem ale ještě neměla odvahu. Mám značku: Alaska. Kdybych ale kupovala podruhé, tak jedině se sklápěcíma metličkama.Výborné tam je kynuté těsto... Ty samé ingredience co dávám vždy, a těsto je úplně jiné z té pekárny.
Macešky myslím nezmrznou, vždycky se dávaly na hroby.
Bříško, to je teda něco, péct rohlíky po dvou...To je pak až škoda zblajznout, když si s tím tak vyhraješ.To musí trvat celý den, ne?
Bříško, vím že si to tvůj muž zaslouží, ale co tak koupit hotové rohlíky, mrsknout je do mražáku a tvrdit, že jsou z pekárny... ? Pak si dát jen nohy na stůl a veget.
Petrůů. beztak že by to poznal... Mouka buď hladká, nebo jsou chlebové mouky k dostání, ale většinou se to míchá např. s celozrnnou, grahamovou.... Tu špaldu asi taky.
Odešla před chvíli návštěva, tak jen co jsem všechno uklidila, sedím tady a dumám co dělat. Asi zalehnu s knihou...Venku pěkně hnusně, tak ta postel mi připadá nejlepší...
ahoj holky- vy tu pečete?
tak k těm loupáčkům trochu informace co je nutné dělat teď na zahrádkách :
* sklízíme ořechy, nejprve usušíme, teprve po usušení teprve louskáme, neumýváme je nikdy vodou, mohly by zplesnivět
* vysazujeme tulipány, cibule se vysazují do hloubky cca 10ti cm (čím větší cibule - tím hlubší výsadba. Hlubší výsadba chrání cibule před marzy, ale později na jaře vyraší..
* čistíme a ryjeme záhony
* vybíráme hlízy mečíků, jiřinek, a ostatních hlíznatých rostlin citlivých na mráz.
* ještě naposledy posečeme trávník, prohlubně je dobré vypnit hlínou.
* vysazujeme macešky. Některé ještě letos vykvetou, udrží se v zimě a časně z jara udělají hodně parády. Hlavně žlutě kvetoucí oživí zahradu hned po rozmrznutí půdy.
* ... a spoustu dalších věcí - jako je hrabání listí, přesazování keřů, rozdělování a přesazování trvalek atd...
pa
Kety
Macešky když není tuhá zima kvetou.
Nemáte některá zkušenost s odšťavňovačem ? Ukazovali je dnes v Loskutákovi a už delší dobu o něm uvažuju. Chtěla bych ho ale využít i k výrobě měli, na marmeládu. Jenže nevím jakou značku, je toho tolik všude.
S veverkama pozor. Jsou to prevíti. Kde byly ořechy - už nejsou, kde bylo hnízdo - už není. Rozkousaly i šńůry na prádlo. Dovedou být pěkně oprsklé. Ale jsou hezké...
Ještě bych se ráda zeptala, mám na balkoně begonii, takovou tu s velkým květem. Nechce se mi vytahovat a uskladňovat nějakou jednu hlízu. Když to nechám v bytě co to udělá?
Bříško
myslela som muškáty, fuksie a ostatné zeliny čo mám vonku na oblokoch
Bříško
no pozerám na hodinky, teraz to ale fakt schovávať nepojdem musia vydržať
Bříško
vidim vidim
Bříško
obidvoch
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.