Zdravím všechny pěstitele Zaujal mě balíček na internetu na pěsování vlastní kávy a čaje. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Děkuji
Existují i nefermentované, ale stejně se z keře čajovníku (dospělý má kolem metru, což v květináčku nevyroste) berou vždy jen mladé lístky s pupenem, takže očesat to může, ale bude to hnus.
Dobrou kávu si můžete udělat samy z žita. Naši předci si ji běžně dělali. Jen se nedělá jako turek, ale podobně jako melta, tedy krátkou chvíli povařit. Na šálek kávy se dává méně než na turka. Vezmete hrst žita, dáte na nějakou starší pávev, položíte na márný oheň a mícháte a mícháte a mícháte, až je žito hnědé. Umelete jako klasický zrno.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.