já zase jím hodně ovoce a zeleninu a méně maso a jsem "bílá jak stěna"
jednu dobu mi na to doktorka předepsala tabletky železa, prý to trochu pomohlo, já jsem si nevšimla, nebo ještě taky vitamíny b, mě trochu rozjasnily, ale je jasné, že tyhle věci jen po dobu jejich použivání.
já už jsem si na to u sebe zvykla a neřeším to, jednu dobu jsem si taky barvila vlasy na tmavo a teď zas na blond a s obojím vypadám stejně bledě.
Kamarádka jednu dobu jedla hodně mrkve a vážně vypadala opáleněji, ale na druhou stranu je pravda, že ona není zrovna zimní typ. Spíše ten letní a tudíž si myslím, že jíst mrkev, je dobré, když chcete nějakou tu barvičku či opálení podpořit. Ale u bledulky by tohle nemělo význam. Prostě jsi zimní typ a bude třeba se s tím smířit. Každá jsme nějaká. Ale sluníčko už pomalu vylézá a bude zase teplíčko a všichni dostaneme nějakou tu normální barvičku.
Tak já bledá nejsem, ale mám problém v opalování v obličeji, vždy mám světlejší obličej než tělo, to by mě zajimalo čím je to způsobeno?
Reaguji na sapca:
Nedostatek melaninu = dáno genetikou. Odličováním pleti = zbavuješ se opálení rychleji než jinde na těle. Nebo používáš na obličej krém s vysokým UV faktorem.
Cituji Sylvuska: Barvu pokožky nemůže ovlivnit strava.
Ale může, a to dost. Taky jsem dříve byla nazelenalá bledule, přičemž kolem očí a nosu a koutků pusy jsem naopak měla tmavší kůži. Dneska mám sice pořád světlou, ale zdravě světlou barvu pleti, pod očima světlejší, nikde žádné fleky a konečně i nádech zdravé červeně ve tvářích. Koneckonců - jsme to, co jíme, a tak někdo má tvářičky jako broskvičky a někdo má pokožku tvarohovitou. Velmi jednoduché počty.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.