..také existuje Robi maso plátky na grilování(ne to normální).Už je to trochu naložené,ale doporučuji ještě donaložit do marinády.Mají to obchodu se zdravou výživou..a jedí to pak i masožrouti).
Já dělám rajčata na grilu v alobalu-rajčata na plátky, na to cibulku, posypat balkánem, trochu pepře a oregano, nebo směs italské bylinky. Zakápnout olejem s trochou česneku.
Nebo kukuřice
Miluji už zmíněné plněné papriky, ale ne kapie, hezky ty bílé. Pak naplnit balkánem nebo nivou..ách. Děláme i cuketu, kukuřici a směs v alobalové kapse (rajčata, paprika, vše co máte rádi + bylinky a trocha másla). Ananas také výborný, hlavně, když se předem obalí v moučkovém cukru. Výborné jsou i ovocné špízy: ananas, hruška, jablko, jahody, banán..., pak je mírně zakápnu medem a třeba obalím v kokosu, máčíme ve vanilkovo-jogurtové omáčce.
Marinované žampiony na grilu, to je lahůdka!
Viděla jsem tenhle recept u Olivera v Tv, žampiony (nejlépe ty velké) pokapaeme olejem, sojovkou, gril.kořením, potřeme česnekem, nebo č.solí, a necháme chvilku odležet a pak dáme na gril. To je taková bašta, jo a chutná to skoro jako jemné masíčko, radím vyzkoušet!
klasické špízy, ale místo masa použít tempeh, robi maso, tofu, vegepárky a proložit cibulí, paprikou a zeleninou, jakou máš ráda
Jakákoliv zelenina je na grilu výborná - cukety, lilky, papriky, už někdo zmiňoval, doporučuju ještě dýni a červenou řepu Na to nějaký ten bílý sýr - balkán nebo ovčí.. A super jsou i brambory - lehce je předvaříš a pak na grilu opečeš a nakydáš na ně co máš ráda
v Tescu mají tofu obalené v těstíčku. Je určeno na gril nebo na pánvičku. Je moc dobrý i můj přítel masožrout to má rád
tofu
tofu
Já si griluju žampiony - ty větší hlavičky zevnitř vykuchám, pak ten vnitřek smíchám s česnekem a nivou, nacpu zpátky do té hlavičky a griluju.
Uááááhm
Já můžu doporučit perfektní zeleninu s hallumy sýrem. Recept byl jako bonus k našemu novému grilu Muurikka Smoker.
Recept
lilek / lilek
8 malých mrkvíMuurikka smoker zelenina
1 cuketa
10 cherry rajčátek
2 červené papriky
2 lžíce čerstvého tymiánu
1 stroužek česneku
2 ks halloumi sýr
2 dl Muurikka štěpky
Lilek nakrájejte na tenčí plátky a lehce posolte. Přebytečnou vodu z lilku osušte papírovými ubrousky. Mrkev očistěte a podélně nakrájejte. Cuketu a papriku nakrájejte na větší kousky. Nakrájenou zeleninu vložte do větší mísy a pokapejte olivovým olejem. Přidejte nakrájený tymián a česnek a dobře promíchejte. Zeleninu pečte v Muurikka Smoker bez dřevěné štěpky přibližně 20 minut nebo než začne zelenina měknout. Následně přidejte celé cherry rajčátka a plátky halloumi sýru. Do Muurikka Smoker přidejte dřevěnou štěpku. Veškerou zeleninu spolu se sýrem uďte dalších 10 až 15 minut, získá tak delikátní kouřovou vůni.
kosik_black.jpg
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.