ahoj, já dneska vařila kuřecí čtvrtky v normálním obyčejným parním hrnci a barvu měly úplně nádhernou, jako z trouby, sice ta kůže není vypečená-křupavá, ale já stejně kůži nejím, takže si jí vždycky tak jako tak sundám, jinak pokud jde o vzhled, tak barva kůže fakt suprová, záleží na tom, co tam dáš za koření a chuť samotného masa bezkonkurenční....ale kůže jako z trouby z parního hrnce nebude nikdy-pokud jde o tu vypečenost a křupavost, vzhledem jako z trouby je...
K vaření v páře není potřeba žádný specielní hrnec. Stačí ten běžný, který máte doma. A taky pařák na knedlíky je potřeba, který máte doma. Naliji do hrnce přiměřeně vody, vložím pařák a na něj maso (vepřové, hovězí v páře chvíli přednapařím, drůbeží a rybí není potřeba) přidám zeleninu a brambory. Nesolím, ochucuji až po uvaření. Vařím, dokud není zelenina měkká.Ochutím hlavně petrželkou, pažitkou, koprem, pokud možno nesolím. Na horkém pokrmu rozpustím malý kousek másla nebo pokapu olejem nebo poliji bílým jogurtem s česnekem a bazalkou. Dají se dělat i špízy a jiné recepty. Je to rychlejší vaření než klasické.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.