arrow
Neprodává v Bazaru

Ahojte. Máte nejaký dobrý recept ako uvariť dobrú čokoládu? Tie v kaviarnach sú viac menej robené klasicky z kakaa, potom také pudingové, ale kedysi som chodila do jednej reštaurácie na čokoládu a tá bola hodne hustá (nie ako tie pudingové ale tak opravdicky) a proste super. Ja si robím čokoládu na varenie ale len tak že ju najprv nastrúham a potom dám do horúceho mlieka, až sa roztopí, pijem. Ale je to riedke, neviete ako zahustiť? Máte nejaké tipy? Ďakujem

arrow
profile_image
7catherine7
od 7. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

ja si to robím tak, že rozpustím čokoládu na vareniu v šľahačkovej smotane, tá je hustejšia ako mlieko a tiež dávam dosť čokolády, aby to bolo hustejšie

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na 7catherine7: Ďakujem, ked už kalorická bomba tak teda poriadna to ma nenapadlo že so smotanou to bude husté, ja som myslela či sa to nerobí napr. z tých kondenzovaných mliek.. takže fajn, díky

arrow
profile_image
Jay Jay
od 11. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji koran: na čokoládu a tá bola hodne hustá (nie ako tie pudingové ale tak opravdicky) a proste super.

Taky by mě zajímalo, jak se taková čokoláda dělá, protože chodím do kavárny kde dělají taky tak hustou a je skvělá, ale taky záleží na tom, kdo jí dělá, protože když se střídají a je tam jiný barman, tak ten jí udělá zas "normální". Takže už mám zmapovaný, kterej jí umí "udělat" hustou a objednávám si jí, jen když tam on je

arrow
profile_image
Ančí
od 13. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky, já dělám v kavárně a je to prostě o tom, že se musí dát hodně čokolády a pořádně provařit. A v tý smetaně to je samozřejmě hustější. V kavárnách se dělá pod tryskou, ale dá se udělat určitě na plotně.

Cituji Jay Jay: taky záleží na tom, kdo jí dělá, protože když se střídají a je tam jiný barman, tak ten jí udělá zas "normální". Takže už mám zmapovaný, kterej jí umí "udělat" hustou a objednávám si jí, jen když tam on je

Hustou umí určitě i ostatní baristi, ale je třeba se ozvat. Né každej má rád hustou, a když neřekneš, co chceš, těžko ti to na očích vykoukají

arrow
profile_image
Jay Jay
od 11. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Ančí: Hustou umí určitě i ostatní baristi, ale je třeba se ozvat. Né každej má rád hustou, a když neřekneš, co chceš, těžko ti to na očích vykoukají

Já jsem právě myslela, že to spíš neumí (byli to povětšinou nový barmani). Protože i bez říkání u ostatních jsem dostala právě tu hustou Ale tak příště to zkusím, třeba se zadaří, díky

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené