jé,to by mě taky moc zajímalo
TED JSEM NAŠLA,zní to dobře
Suroviny
•1,5 l punče
•1 l červeného vína
•0,6 l rumu
•sušené ovoce (meruňky, švestky, jablka)
• plátky mandlí
•hřebíček
•celá skořice
• pomeranče
•citrony
Postup
Svaříme punč, rum a víno s kořením. Skleničky ozdobíme cukrovou krustou, do každé vložíme na jemno nakrájené sušené ovoce a přidáme plátky mandlí. Opatrně zalijeme připraveným horkým punčem a dozdobíme kolečkem citronu nebo pomeranče.
55.jpg
1l červenéh vína
1l ananasového džusu
1l černý rybíz džus
3 dcl rumu
2 vanilkové cukry
1 pomeranč na drobné kostičky
1 citron na drobné kostičky
10 dkg rozinek
hřebíček
skořice
Punč z červeného vína s ovocem
4 sušené fíky,
2 jablka,
1 pomeranč,
4 lžíce sekaných mandlí,
1 tyčka skořice,
3 hřebíčky,
150 g cukru,
1,4 l červeného vína,
1/8 l rumu
Příprava:Fíky nakrájejte na plátky. Jablka a pomeranč omyjte, osušte a nakrájejte na čtvrtky. Z jablka vykrojte zbytky okvětí, zdravý jádřinec ponechte.
Ovoce, mandle, koření a cukr dejte do hrnce a zalité červeným vínem za stálého míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vařte.
Punč přefiltrujte přes vyvařené plátýnko (plenku), vložené do cedníku. Vychladlé kousky ovoce vymačkejte tak, že cípy plátýnky stočíte a vyždímete.
Nápoj vraťte do hrnce, přilijte rum a zahřívejte, až po krajích začnou vystupovat bublinky. Dochuťte a nalijte do sklenic. Aby nepraskly, vložte do nich lžičku.
Punč s vůní ovoce
250 ml vody
250 ml červeného vína
100 ml rumu
Kousek skořice, vanilky
Ovocný sirup (hodí se malinový, ananasový či pomerančový)
Svaříme vodu s cukrem a kořením, přidáme víno a rum a nakonec přilijeme 3 lžíce ovocného sirupu podle chuti.
Tento punč můžeme podávat ve sklenici se zmrazeným či kompotovaným ovocem. Například s malinami, ananasem či kousky čerstvého pomeranče.
...
Jablečný punč
Ingredience punč:
* 1/2 l bílého vína
* 0,5 ml jablečného moštu
* 0,5 dl rumu
* 2 lžíce medu
* 1 lžíci citrónové šťávy
* 1 jablko
* 2 hřebíčky
* 1 skořici (celou)
* badyán (hvězdičku)
Postup - punč:
Jablko oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte do hrnce. Přidejte ostatní suroviny kromě rumu a přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte zhruba 20 minut
louhovat. Nakonec přidejte rum a punč přeceďte do vyšších sklenic.
Studený punč
Potřebujeme:
3/8 l vody, 1/2 kg cukru, šťáva ze 2 citrónů, šťáva ze 2 pomerančů, 1 l bílého vína, 4 cl koňaku nebo rumu
Jak na to:
Z vody a cukru svaříme sirup, necháme vychladnout. Do tohoto sirupu vmícháme všechny ostatní přísady a necháme 1 hodinu vychladit v lednici. Před podáváním můžeme do punče přidat na kostičky nakrájený pomeranč.
Šampaňský punč
Potřebujeme:
Šťáva ze čtvrtky citronu, šťáva ze čtvrtky pomeranče, lžička malinového nebo višňověho sirupu, plátek neloupaného citronu, na dolití poháru sekt, lžíce drobně tlučeného ledu (nebo 1 kostka)
Jak na to:
Do široké sklenky na šampaňské dáme led, šťávu z citronu, pomeranče a sirup. Dolijeme sektem a navrch položíme plátek citronu. Podáváme se lžičkou a stéblem.Doporučuji je to moc dobré,jednoduché a návštěva jistě nepohrdne
Já kupuji tuto směsku od Kotányi, zbytek potřebných ingrediencí dokoupím a vždy si na něm dobře pošmáknem.
Jednoduchý punč
200 ml vína
1 lžička(y) medu
1 sáček(y) koření do svařeného vína
4 plátek(y) citrónu
20 ml rumu
Popis přípravy: Do sklenice s ouškem s varného skla dejte lžičku medu. Svařte víno s kořením (až se začne dělat pěna), vlijte horké víno na med, vložte velký plátek citronu a přidejte horký rum, který můžete zapálit v naběračce a pomalu nalévat.
1 l vína (červené nebo bílé, je to jedno, já dávám červené)
0,5 l silného černého čaje
0,3 l pomerančového džusu ( klidně víc podle chuti)
0,2 l rumu ( klidně víc podle chuti)
koření na svařák, cukr
na kostičky nakrájený pomeranč
Svaříme (nebo spíš ohřejeme, nesmí to projít varem) víno, čaj, džus, rum a koření. Přidáme cukr podle chuti a lejeme do skleniček s nakrájeným pomerančem.
Holky a nevíte jak se dělá vaječný punč? Je takovej žlutej,jak vanilkovej pudink..měli ho na trhách v drážďanech a byl božskej!
bagheta
Vaječný punč
Rozpis na 4 sklenice:
600 ml suchého bílého vína
75 g cukru
4 ks žloutky
1/4 lžičky skořice
2 lžíce bílého rumu
2 lžíce citrónové šťávy
skořice na posypání
1. Cukr, žloutky, skořici a citrónovou šťávu šleháme cca 5-10 minut nejlépe elektrickým mixérem, až nám vznikne světlý krém
2. Pak do něj vmícháme bílý rum i víno
3. Ve vyšším hrnci za stálého míchání směs ohřejeme (nevaříme!), naplníme jí sklenice a posypeme skořicí.
Lenas
jéé děkuju...máš ho vyzkoušený? Myslíš, že bych místo bílého rumu mohla dát normální,nebo ho nejlíp uplně vynechat?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.