arrow
profile_image
yvonne_s
od 3. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Jistě, že hodlám péct! Vůbec ne z povinnosti, vůbec ne s nechutí, ale pro radost! Já si Vánoce vyloženě užívám. Žádný stresy (no jako normálně...), žádný přehnaný uklízení, pohoda, klídek. Nevím koho napadlo, že zrovna v zimě se má gruntovat celej barák.

Cukroví sem si minulej rok vystříbřila klasiku a většinou to dělám tak, že si v dlouhé chvíli vybírám recepty na mimibazaru. Mám ráda, když vidím jak to má vypadat a jak se to má dělat. V komentářích se dozvím i komu se to povedlo, komu ne. Suchej recept bez obrázku mě ani tolik nemotivuje (ochutnávka by samozřejmě byla lepší).

Vždycky si říkám, že udělám pár druhů...a pak ještě tohle a támhleto...ale se systémem se to zvládne ein zwei. Už se těším!

Cituji hafatko: my to doma děláme ze salka a mamka u toho vždy nadává každoročně,že to už dělat nebude,protože se jí to nepovedlo

Tak to bude opravdu ta griláž,ty oplatky To vždycky říka i babička když to dělá.Taky se vzteká Ale je to moc dobrý, musím souhlasit. Takovy žravý,teda mně nikdy jeden kousek nestačil.

Cituji hafatko: Jinak my každoročně děláme tak 20 druhů + -

Mňam. To by byl pro mě ráj. Zbožňuju Vánoční cukroví,koláčky a celkově sladké všeho druhu co k tomu patří.

Reaguji na dadabus:
Tak co, už proběhla akce šachovnice?
Taky bych ji chtěla vyzkoušet, ale nějak pořád není čas... mám strach, že je moc suchá, tak asi taky udělám napřed test z poloviční dávky. Ještě mě napadlo to namočit do čokolády.

Já miluju všechno plněné, takže letos budou úlky (s máslovým krémem), oříšky (s pařížským krémem), linecké, plněný perník, kokosová roláda. Možná marokánky. Jdeme tradičně před Vánoci na hory, tak na víc není čas. Ale ráda bych zkusila letos něco nového...

Reaguji na Yasminka:
Jj, už proběhla, podařila se o něco míň pravidelná, než na obrázku, ehm ... Teď je v krabici ve spížce na odležení, tak snad trochu změkne. Chutí naprosto připomíná kupovaná Esíčka a taky jsem přemýšlela, že bych spodek každé namočila do čokolády

Vanilkové rohlíčky, pracky a kolečka na slepování už mám taky v krabici, nejblíž ( o víkendu ) budu dělat vykrajovačky s anýzovým sněhem navrchu - taky na slepování, pokaždé se u toho dobře vyvztekám. Když tak pak přidám recept.

tak já už se taky vrhla - bude to celé pro mě nové a poprvé, protože dva roky zpět jsem se hned po Vánocích vdávala, takže myšlenky byly jinde a loni jsem měla na Štědrý den konec šestinedělí a myšlenky byly úplně jiné. Naštěstí jeden rok jsem nakoupila různě co se dalo (a výsledek byl nic moc), loni jsem si přes Fler nechala upéct (a výsledek byl úžasný). Letos chci si udělat vše sama, hrozně mě to baví. Nedokážu si svátky bez toho představit.
Takže na chodbě už se chladí rohlíčky, linecké a polotovary na ořechy teď okoukávám tu stránku s cukrovím, je tam toho hodně, to je něco pro mě

arrow
Neprodává v Bazaru

Co já letos určo vyzkouším:

Komptované višně namočit minimálně na 24 hod do rumu.
Nechat okapat, obalit v marcipánu. Celé kuličky namočit do čokolády
a pak půlky ještě namočit do kokosu. Už se nemůžu dočkat ...

Peču každým rokem, miluji tu vůni cukroví, když provoní celým bytem. Zůstávám u té klasiky -pracny, rohlíčky, ořechy....atd., asi 7 druhů.
Uvítám vyzkoušený recept na pracny. Díky.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Holky není ještě moc brzy na pečení? mě připadá,že jo,přeci jen do vánoc ještě víc než 3týdny,takhle brzy jsem nikdy nepekla...ale jsem nemocná,tak bych aspoň nějak využila čas,když musím být zavřená doma

Cituji Luciene1: není ještě moc brzy na pečení

Moje máti začínala vždy v první adventní neděli - podle mne není brzy, když něco zvoráš, máš dost času to napravit

arrow
profile_image
marbee
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji dadabus: podle mne není brzy, když něco zvoráš, máš dost času to napravit

tak to je teda pravda , ale mě se taky zdá ještě brzo, já začnu až tak příští víkend, ale asi na tom nechám ruce...

Cituji sarra: vyzkoušený recept na pracny

Zajdu na oběd domů, tak si jej vemu sebou a za dvě hoďky sem napíšu. Máš mlynek na koření ?

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji dadabus: když něco zvoráš, máš dost času to napravit

Já nic nezvořu.... Tedaaa myslím...snad...doufám...
Budu dělat jen pár druhů-linecký,ořechy,masarykovo a nepečený,spíš kvůli atmosféře.Já extra na sladké nejsem,přítel jí jenom linecký a sem tam kousíček,takže dám ochutnávku našim,tchánovcům a do práce.

Cituji sarra: vyzkoušený recept na pracny

zde :
250 g hladké mouky ( já letos použila tu "Babiččina volba" , je trochu jemnější )
150 g másla nebo Hery
120 g moučkového cukru
1 vejce
2 - 3 lžíce kakaa
skořice, hřebíček, nové koření - nejlepší čerstvě semleté
nastrouhaná kůra z jedné limetky, případně kapka citrónové a rumové esence

Vyrobíme těsto, které zabalíme do folie a dáme na noc odležet do chladu. Pak formičky na pracny jemně štětcem vymastíme olejem a dáme do nich těsto - ne úplně až plné formičky, těsto pečením kousek nabude. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukre smíchaným s vanilkovým cukrem ( nebo ještě lepší, vyrobíme si vanilkový moučkový cukr sami za pomoci vanilkového lusku ) .
Tady z té jedné dávky vyjdou dva plechy po cca 20 ks - tedy, já dělala z formiček na oříšky, tak jich mám víc.
Ještě jsem v mobilu našla fotodokumentaci :

pracnov oky

achovnice

arrow
profile_image
marbee
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak mi lednici odpočívá těsto na linecké, snad se povede

Cituji Luciene1: Holky není ještě moc brzy na pečení?

Záleží, co budeš vyrábět. Já dělám spíš nepečené a krémové cukroví, takže budu péct až kolem 15. Hlavně se dívej na záruční doby u másla, šlehačky a takových surovin, pak by něměl být problém.

Reaguji na dadabus:
šachovnice za 1*

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené