zatím jsem ho nedělala, ale mám ho od kolegyně která si jej velmi pochvaluje http://recepty.brtnik.info/recept.php?id=2547&naze v=Dom%C3%A1c%C3%AD+Baileys
RECEPT NA OSVEDCENE BAILEYS
1 zkaramelizované salko (uz se da koupit rovnou i v obchode, nebo ho varte v plechovce tak 2h komplet ponorene do vody)
1 tatra mleko (plechovka kondenzovaneho neslazeneho)
asi 1,5 dl uvareneho karameloveho nebo vanilkoveho pudinku (ja kupuju takovej ten obyc za par kacek v obchode v kelimku se slehackou a jeden tam proste hodim i s tou slehacku - pokud ji nesnim driv
0,5 l rumu (ja si vzdycky rum nakladam s vanilkou, ale neni nutno)
no a to se vsechno vymixuje ponornym mixerem, nebo proste smicha metlickou
me se v salku udelaly karamelizovanim hrudky z cukru, tak jsem to lila do lahvi pres sitko
uchovavat zaspuntovane v lednici
dobre je, kdyz to tak aspon tyden ulezi, takze ted je do silvestra akorat ten cas
není můj! Jen jsem na něj včera narazila
Z ledových kaštanů
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=120211
nebo domácí Baileys
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=120921
Můžeš udělat i vaječný likér, jen se vše ,,vaří" ve vodní lázni. Tím se zlikvidují případné salmonely. Já ho dělala a je báječný.
1 Salko + 1 Tatra, 250 ml smetany, 1 vanilkový cukr (nejlepší je bio od Amylonu nebo Organic z Tesca= obsahují pravou vanilku), 6 žloutků, 110 gr moučkového cukru (spíš dle chuti) - to vše zahřát ve vodní lázni, míchat. Až to zchladne, postupně vmíchat cca 0,5 l Rumu. Do lahví a do chladu. Nemá chybu.
My děláme úplně jednoduše. Smícháme tuším 1:1 salko a rumík. Kdo chce hustější, přidá více salka, kdo chce silnější, řízne větším množstvím rumu. Je to rychlé, výborné a jednoduché
Reaguji na solnyshko: To děláme doma taky. Je to takový domácí vaječný koňak. Navíc ty z obchodu jsou na mne moc silné, takže já dávám toho salka více a je to strašně dobré
Cituji Lafelay: takže já dávám toho salka více a je to strašně dobré
Já taky nemusím kupované vaječňáky. Mám raději hustější a sladší.
Cituji solnyshko: Smícháme tuším 1:1 salko a rumík.
tohle jsem udělala loni půl litr rumu a jedno karamelové salko .... za hodinu jsem byla jak dělo je to moc dobré a zrádné.
Mňam, zrovna za chvíli se jdu taky pustit do Baileys. Já ho dělám ze dvou zkaramelizovaných salk, smetany na šlehání, mandlového pudingu a rumu. A je výýýborný
Cituji Laky: tohle jsem udělala loni půl litr rumu a jedno karamelové salko .... za hodinu jsem byla jak dělo je to moc dobré a zrádné.
Já sice vaječňák nemusím, ale kamarádka ho miluje a už po druhé jsem jí ho dělala podle tohoto receptu.
Vaječný likér
6 žloutků
1 balíček vanilkového cukru
1 salko (plechovka)
1 tatra mléko (plechovka)
asi 250 ml tuzemského rumu
Žloutky s vanilkovým cukrem ušleháme, pomalu přimícháme salko a tatra mléko. Nádobu dáme do vodní lázně a šleháme dokud to nezačne houstnout. (Zhoustne to asi do konzistence horkého pudinku, my jsme šlehaly asi 15 minut). Necháme vychladnout. Do zchladlé tekutiny vmícháme rum a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu, poté přelijeme do lahve a necháme aspoň týden v chladu uležet.
já dělám domácí baileys jednoduše - 2 konzervy salka povařit ve vodě, po vychladnutí smíchat v mixéru s 200 ml šlehačky a bílým Key rumem.. je to good
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.