Musím dát svůj dotaz sem, protože je téma o vaření cukrové pasty už zamčené Když bych chtěla do cukrovky přidat třeba olivový olej nebo jinou přísadu (koukala jsem kdysi na aukru, že tam nějaká paní prodávala domácí a pasty a právě měla různé "příchutě"), kdy jí tam mám dodat? Už na začátku nebo na konci? Bojím se, aby tu pastu nezničila, ale ten olivový olej v ní by mohl být fajn.

arrow
profile_image
Spiritus
od 7. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

myslim že asi až když začne chladnout

arrow
profile_image
mi.misule
od 13. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Sice je to staré téma, ale třeba i teď trochu můj příspěvek pomůže.
Vařím si doma sama cukrovou pastu a jsem s tím opravdu hodně spokojená. Je perfektní a intimní partie a podpaždí. Můj recept:
2 sklenice cukru
1/4 sklenice vody
1/4 sklenice citrónové šťávy (vymačkávám citrony)
1 velké lžíce medu
Vše smíchám, dám na velké plotýnce vařit. Jakmile přijde směs do varu, ztlumím sporák na minimum, někdy přendám na menší plotýnku. Směs se mi vaří celkem dlouho na mírném ohni (klidně i hodinku), občas zamíchám. Jakmile začne hodně tmavnout (díky medu je téměř černá), začnu zkoušet jak škube a jestli jde uválet kulička. Jestli nejde, ještě vařím. Vzorek odebírám na malý talířek, třeba jen lžičku a počkám než trochu zchladne. Když mi vyhovuje její skupenství a kvalita, přestanu vařit a přeliji si to kelímku, který mi vydrží i čtvrt roku.

Přeji hodně štěstí při vaření

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené