Ahoj,
zajímaly by mě Vaše zkušenosti s mixéry. Uvažuji o tyčovém Bosch MSM 7800 a zajímalo by mě, zda s ním udělám i bramborovou kaši nebo těsto na buchty? Metla mi příjde hodně slabá.
mixjr.jpeg
Reaguji na mardererova:
Nevidím na obrázku nikde spirálu na kynuté těsto,tak asi nebude.
Jinak kaši s tím snad ušleháš,stejně se nejdřív brambory namačkají a pak se šlehá.
Reaguji na Tiakia: má právě jenom takovou tu tenkou metlu, ale obávám se, že s tou bych nějaké tužší těsto neušlehala kynuté dělám ručně. Nevýhoda bude asi i to, že musím pořád držet ,, mixovací'' tlačítko. ..
Reaguji na mardererova:
Ta metla je na sníh nebo smetanu
Na šlehač jsem ti dala odkaz.
Ono je nutno si vybrat co k čemu chceš používat.Tyhle věci 2v1 nejsou úplně dobré.
Buď chceš strouhací robot nebo šlehač s tyčovým mixerem + metly na těsto a kaši.
No my máme doma obojí a opravdu obojí je na něco jiného, respektive s každým jde dobře něco jiného.
Tak já když jsem jednou udělala s tyčovým mixérem brabmorovou kaši, mělo to konzistenci jako řídký krém do dortu, takový mazlavý, nedobrý. Na konkrétně tohle je lepší ruční šlehač, jak na něj dávala odkaz Tiaka.
Na bramborovou kaši jsou speciální nástavce, myslím, že to má jen značka kenwood, mixérem z ní bude lepidlo. Hnětač na těsto, navíc kynuté, to žádný tyčový mixér nemá, není na to dost silný motor. Na to jsou vhodnější spíš tyto typy nebo rovnou robot. Ty ruční mixéry zase ale neumí krouhat a pro takové mixování polévky jsou dosti nepohodlné.
Já sama mám tyčový mixér a robota.
Přesně tak, tyčovým mixérem vznikne místo bramborové kaše lepivý kekel A tu metlu bych na tužší konzistence taky neriskovala, přijde mi taková chatrná. Takže tyčák na polívky, omáčky apd a zbytek šlehačem
Za mě určitě ruční šlehač.... přesně, jak psala K46 - tyčový mixér tak max na omáčky, metla k němu maxímálně na sníh ....třeba vyšlehat tou metlou vajíčko s povoleným máslem je tragédie ...
Tak třeba na bramborovou kaši používám jen ruční šlehač, když jsem to zkoušela tyčovým mixérem, tak z toho byl spíš bramborový sliz, a chutnalo to hrozně Tyčový je dobrý třeba na krémové polévky, omáčky, ... A ručním šlehám těsta, sníh, pomazánky atd Kynuté těsto dělám jen ručně
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.