arrow
profile_image
lampička
od 5. 6. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

nevíte co dávají do Twistra v KFC?Jak udělané maso,jaký dresing,.......?

Smažený pálivý kuřecí prsíčka, majonéza, rajčata, ledový salát, tortilla

Na internetu najdeš "recept", ale nikdy to stejně nebude ono.

Cituji Wild Paula: Na internetu najdeš "recept", ale nikdy to stejně nebude ono.

Asi tak. Už to zkoušely miliony lidí, ale nikdy to nebude chutnat stejně jako v KFC.

Já si obalím kuřecí kousky klasicky v trojobalu - hladká mouka, vejce s mlíkem (pro křupavost), kukuřičná strouhanka..., osmažím, k tomu ledový salát, rajče, dressing - buď s majonézou, nebo jogurtový...Největší problém mám s tortillama. Všechny jsou takový malý a tvrdý. Zkoušela jsem i vlastní, ale je to moc pracný. V Hypernově mívali super tortilly, ale už delší dobu jsem je tam neviděla.

arrow
Neprodává v Bazaru

Chutná mi aji ta strouhanka na tom masu. Četla jsem že se to dělá z rozdrcených kukuřičných lupínků. Zkusila jsem to a super.
Naložím maso přes noc do pálivého dresingu pak to obalím v těch lupínkách a usmažím. Místo kupované tortily děkám bramborou placku (recept našich babiček a prababiček ) a nakrájím si rajčátka a salát a ochutím troškou octa olivového oleje soli a perpři at tazelenina ma nejakou chut. Dám tam tatarksou omáčku a trochu nastrouhaného goudy. a je to Mňamka.
Ale přesně jak z KFC to není no

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Kokinecka: Chutná mi aji ta strouhanka na tom masu

akorát že to není strouhanka ale nějaká jejich speciální mouka. Vím jak to kluci obalovali,že se to maso dávalo několikrát do vody a pak do té mouky, ale co přesně to je zač to nevím..koupit se to asi jen tak nedá.
al s těma lupínkama to může být dobrý nápad!!

Jinak Twistra taky milujuuuu!!

arrow
profile_image
chick
od 24. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zrovna dneska jsem neodolala, když jsem šla kolem A dala bych si dalšíííííí

Cituji Miška85: akorát že to není strouhanka ale nějaká jejich speciální mouka.

Jo, je to tak. Jeden kluk, co dělal v KFC brigádu, to obaloval v pálivým těstíčku z kukuřičný mouky. V Tescu mají v krabičkách takové směsi - těstíčka, ale není to ono.

arrow
profile_image
lampička
od 5. 6. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

děkuji za příspěvky.Ale koukám,že si ho doma neudělám.Uvnitř je jen majonéza nebo nějaký dresin??
Tak mi chutná,ale u nás ho nemají a do Prahy se dostanu málokdy.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji lampička: Uvnitř je jen majonéza nebo nějaký dresin?

Majonéza

arrow
profile_image
tkanule
od 5. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

lampička
tak přesně ten samý si asi neuděláš, ale u nás doma jsou oblíbený tortilly na všechny možný způsoby... masíčko klidně i opečený jen přírodně. Máme u nás super mexickou restauraci, kde do toho taky balí všechno možný (kam se kolikrát hrabe twister )

arrow
profile_image
lenulinda
od 17. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

v KFC mám brigádku a do twistera se dávájí stripsy, majonéza, rajčata, salát no a tortilla, to maso se marinuje, pak obaluje ve "směsi" a smaží. Co je přesně v té směsi ví asi jenom hrstka vyvolených...

arrow
profile_image
face
od 3. 1. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

68

majonéza brněnka se tam dává

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Twistera jsem zkoušela. A povedl se mi dost dobře, skoro téměř stejně. Maso jsem udělala ve 3 obalech.
1. obal: mouka + steakové koření (kotanyi)
2. obal: vajíčko + chilli a sůl (mlýnek kotanyi)
3. obal: rozdrnené cornflakes

Nejdřív obalím v mouce, pak ve vajíčku, pak zase v mouce a zase ve vajíčku a pak v těch lupínkách. Mouku důkladně oklepávám, aby ten konečnej obal nebyl "až moc".
Jinak předem maso nijak nesolím atd., všechno zamíchávám do těch směsí, ve kterých obaluju.
A smažím rozhodně ve friťáku, na pánvičce se to akorát připeče a není to vůbec ono.
Maso pak skládám na tortillu pomazanou majonézou společně s rajčatama a salátem.

A jinak - myslím, že to hlavní na chuti KFC masa je vychytat to koření.

arrow
Neprodává v Bazaru

Myslím že ty rozdrcené kukuřičné lupínky jsou nejlepší a naložit do toho podmáslí s nějakou pálivou směsí. Z toho podmáslí je to maso pak takové jemější a křehčí.
Jedna známá nakládá maso na řízečky do jogurtu (dost mě to překvapilo když jsem to slyšela ale pak jsem ochutnala a super)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené