Smažený pálivý kuřecí prsíčka, majonéza, rajčata, ledový salát, tortilla
Na internetu najdeš "recept", ale nikdy to stejně nebude ono.
Cituji Wild Paula: Na internetu najdeš "recept", ale nikdy to stejně nebude ono.
Asi tak. Už to zkoušely miliony lidí, ale nikdy to nebude chutnat stejně jako v KFC.
Já si obalím kuřecí kousky klasicky v trojobalu - hladká mouka, vejce s mlíkem (pro křupavost), kukuřičná strouhanka..., osmažím, k tomu ledový salát, rajče, dressing - buď s majonézou, nebo jogurtový...Největší problém mám s tortillama. Všechny jsou takový malý a tvrdý. Zkoušela jsem i vlastní, ale je to moc pracný. V Hypernově mívali super tortilly, ale už delší dobu jsem je tam neviděla.
Chutná mi aji ta strouhanka na tom masu. Četla jsem že se to dělá z rozdrcených kukuřičných lupínků. Zkusila jsem to a super.
Naložím maso přes noc do pálivého dresingu pak to obalím v těch lupínkách a usmažím. Místo kupované tortily děkám bramborou placku (recept našich babiček a prababiček ) a nakrájím si rajčátka a salát a ochutím troškou octa olivového oleje soli a perpři at tazelenina ma nejakou chut. Dám tam tatarksou omáčku a trochu nastrouhaného goudy. a je to Mňamka.
Ale přesně jak z KFC to není no
Cituji Kokinecka: Chutná mi aji ta strouhanka na tom masu
akorát že to není strouhanka ale nějaká jejich speciální mouka. Vím jak to kluci obalovali,že se to maso dávalo několikrát do vody a pak do té mouky, ale co přesně to je zač to nevím..koupit se to asi jen tak nedá.
al s těma lupínkama to může být dobrý nápad!!
Jinak Twistra taky milujuuuu!!
Cituji Miška85: akorát že to není strouhanka ale nějaká jejich speciální mouka.
Jo, je to tak. Jeden kluk, co dělal v KFC brigádu, to obaloval v pálivým těstíčku z kukuřičný mouky. V Tescu mají v krabičkách takové směsi - těstíčka, ale není to ono.
děkuji za příspěvky.Ale koukám,že si ho doma neudělám.Uvnitř je jen majonéza nebo nějaký dresin??
Tak mi chutná,ale u nás ho nemají a do Prahy se dostanu málokdy.
lampička
tak přesně ten samý si asi neuděláš, ale u nás doma jsou oblíbený tortilly na všechny možný způsoby... masíčko klidně i opečený jen přírodně. Máme u nás super mexickou restauraci, kde do toho taky balí všechno možný (kam se kolikrát hrabe twister )
v KFC mám brigádku a do twistera se dávájí stripsy, majonéza, rajčata, salát no a tortilla, to maso se marinuje, pak obaluje ve "směsi" a smaží. Co je přesně v té směsi ví asi jenom hrstka vyvolených...
Twistera jsem zkoušela. A povedl se mi dost dobře, skoro téměř stejně. Maso jsem udělala ve 3 obalech.
1. obal: mouka + steakové koření (kotanyi)
2. obal: vajíčko + chilli a sůl (mlýnek kotanyi)
3. obal: rozdrnené cornflakes
Nejdřív obalím v mouce, pak ve vajíčku, pak zase v mouce a zase ve vajíčku a pak v těch lupínkách. Mouku důkladně oklepávám, aby ten konečnej obal nebyl "až moc".
Jinak předem maso nijak nesolím atd., všechno zamíchávám do těch směsí, ve kterých obaluju.
A smažím rozhodně ve friťáku, na pánvičce se to akorát připeče a není to vůbec ono.
Maso pak skládám na tortillu pomazanou majonézou společně s rajčatama a salátem.
A jinak - myslím, že to hlavní na chuti KFC masa je vychytat to koření.
Myslím že ty rozdrcené kukuřičné lupínky jsou nejlepší a naložit do toho podmáslí s nějakou pálivou směsí. Z toho podmáslí je to maso pak takové jemější a křehčí.
Jedna známá nakládá maso na řízečky do jogurtu (dost mě to překvapilo když jsem to slyšela ale pak jsem ochutnala a super)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.