Ahoj holky,
v sobotu k nám přijde návštěva a já bych ráda upekla nějaký tvarohový dort nebo koláč. Hlavně bez čokolády, představovala bych si něco s ovocem. Máte v zásobě nějaké osvědčené recepty, které se povedou?

Já dělávám akorát Bebe stříšku z tvarohu, uvnitř je banán, ale polévá se nakonec čokoládou, tak buď ji nepoleješ nebo to hosté přežijí Je to nepečené.

Pak vím o další dobrotě, rovněž nepečené, ale dělá se ze smetany a dává se tam ovoce podle libosti (já dávám většinou mandarinky). Na dno dám piškoty, pak tuhle náplň , pak zase piškoty, další náplň a nahoru nějakou barevnou galaretku. Všichni ho chválí.

No a o pečeném s tvarohem znám pouze jednu buchtu. Nejdřív se nastrouhá tmavé těsto, pak se dá tvarohová náplň a pak se nastrouhá opět tmavé těsto.

Kdybys od některého z těchto tří chtěla recept, tak napiš.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

uděláš těsto na babovku.... daš na plech... upečeš..potom potřeš vrstvou tvarohu ( samozřejme ho ocukruješ) na to dáš zakonzervované broskve a zaliješ pudinkem s želatinou a štávou z broskví a nechas zatuhnout...BOŽE MY SE PO TOM MUŽEM UTLOUCT!! Je to jednoduche a zasytí...a mooooooc vytečné!!Mńam, musím říct mamce ať udělá

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

jo puding je vanilkový fakt dobrota

Cituji aurecon: Pak vím o další dobrotě, rovněž nepečené, ale dělá se ze smetany a dává se tam ovoce podle libosti (já dávám většinou mandarinky). Na dno dám piškoty, pak tuhle náplň , pak zase piškoty, další náplň a

jjo, tohle dělám taky.. Mňam

Cituji Labtec: uděláš těsto na babovku.... daš na plech... upečeš..potom potřeš vrstvou tvarohu ( samozřejme ho ocukruješ) na to dáš zakonzervované broskve a zaliješ pudinkem s želatinou a štávou z broskví a nechas zatuhnout.

neděle to jistí, to musím zkusit

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na ShoesManiac: pak dej vědět jak se to povedlo a jak ti to chutnalo

Reaguji na aurecon:
Bebe stříšku znám, je to dobrota
Zaujal mě ten druhý recept - poprosím o přesnější recept - díky

Reaguji na Labtec:
Taky prosím o přesnější recept - těsto na bábovku nemusíš - jen by mě zajímalo kolik toho tvarohu a jaký.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na leoneta: tvaroh ve vaničce, je na vás jestli odtučněný, tučný ši polotučný, taky podle podle toho jak je velký plech my máme vrstvu tvarohu cca půl centimetru. Samozřejmě ocukruješ jak klasickým cukrem tak i vanilkovým cukrem, umícháš a natřeš na to upečené těsto co máš v pekáči. Pak kladeš broskve, buď celé půlky nebo si je ještě rozkojíš vejpůl ...potom vezmeš vanilkovy puding, mléko, a štávu z broskví, né všechnu ale ( nemusíš ji tam dávat vůbec, někteří to nemají rádi) umícháš puding . Jo ono je to asi bez té želatiny že, puding drží tvar sám o sobě, to se omlouvám a naliješ na broskve.
Osobě zakonzervované broske nesnáším, jsou slizké apod, ale tady je fakt miluju ! Hodně zdaru

Reaguji na leoneta: Náplň je: 2 smetany ke šlehání (30%), 1 ztužovač šlehačky (rozmixuješ), pak 1 puding bez vaření a 1 sklenka ovoce.

No a pak pokladu piškoty do kulaté formy, pak dám ztuhlou náplň, zase piškoty a zase náplň a nakonec dort zaliju barevnou galaretkou. Co se týče přípravy, tak je to tak za 20 minut hotové.

arrow
profile_image
Tantomar
od 27. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

http://dolcevita.blog.cz/0705/svedsky-tvarohovy-ko lac - tento je jednoduchý a dokonalý (viz komentáře). Na sobotu jej doporučuji upéct už v pátek večer.

Vím, že někteří tam dodávají třeba strouhaná jablka, ale to bych doporučila až při druhém pokusu. Já dávám rozinky a kůru z limetky, jak jsem se dočetla v jednom z komentářů.

arrow
profile_image
columbina
od 2. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

TVAROHOVÁ BUCHTA (na plech)
Těsto:
300g polohrubé mouky
2 celá vejce
140 g cukr písek (dávala jsem i moučku)
140 g změklé Hery nebo másla
prášek do pečiva

postup:
Vypracujeme těsto (podobné lineckému) a dáme do lednice na cca 1hod
tvaroh:

2 celá vejce, 4 žloutky vyšlehat do pěny
200 g cukr písek vyšlehat do pěny (pro sebe dávám o něco méně cukru cca 150g)

přidat 1kg tvarohu-lepší v papíru než ve vaničce
3 dcl oleje,
2 lžíce citrónové šťávy
6 dcl mléka
2 balení vanilkového pudinku (nevařit-rozmíchat v mléce)
vše vyšlehat.

Z těsta uděláme korpus do vyššího pekáče-utrhnu z těsta kus a namačkám ho na dno pekáče-případně při mačkání trochu posypat moukou aby se nelepilo, takhle postupně zaplníš dno, okraje dělám jen nízké. Nalijeme na to tvaroh hmotu a pečeme při 180 asi 50 min-poznáš, začne hnědnout-může být klidně celé hnědé na povrchu.
4krát bílek se špetkou soli vyšlehat na tuhý sníh, přidat 4lžíce moučkového cukru.
Na upečenou buchtu rozprostřeme ušlehané bílky s cukrem a pečeme ještě 10-15min dohněda.
přes noc do ledničky.

to je osvědčený od mé maminy, teď i můj, všem chutná
když dělám jen pro mě a přítele, tak dělám z poloviny

Kočičky, jste mě tady tak nalákaly, že jsem porušila předsevzetí necpat se čokoládou, a už tu do sebe jednu láduju..
Všechny recepty zní super.
Reaguji na Labtec:
Jasně, dám vědět

arrow
profile_image
alexandrejka
od 21. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Miluju tenhle z mimibazaru

Poprvý sem se bála jak to dopadne a teď je to náš nejoblíbenější. Vždycky se po něm zapráší. Plusem navíc je neskutečně jednoduchá příprava.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené