Ahojky, moje oblíbené je : nakrájená rajčata podusíme na cibulce, přidáme česnek, sůl, petrželku a dáme hustě na topinky. Je to bomba. Já teda přidávám ještě tunu kečupu,protože jsem kečupovej úchylák,ale podle toho jak mě to učila mamka, tak tam nepatří
Nebo miluju topinky se syrečkama - dávám to na topinku když ji obracím, tak na tu už udělanou stranu,než se udělá ta druhá strana,aby syreček trošku změkl na to cibulku na drobno...opět dávám kečup
a ještě tátova oblíbená - topinku usmažíme, potřeme česnekem a potom na pánev kydneme vajíčko rozšlehané s troškou strouhaného sýra (stačí eidam) a sojovkou, na to hned položíme topinku a počkáme až se vajíčko usmaží. Na hotovou topinku s vajíčkem (topinka se do vajíčka přilepí) natřeme trošku hořčice, trošku kečupu a ozdobíme na kolečka nakrájenými kyselými okurkami a nadrobno nakrájenou cibulí
mi si kupujeme v makro ďábelskou směs , nebo zkus tuhle http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=25114
já ji trošku potřu česnekem, namažu Matějem na topinky, pokladu rajčaty, trošku osolím a zasypu sýrem gouda. Nebo na ni hodím volské oko, namažu kremžskou hořčicí, zase rajčata a trošku sýra
Zbožňuju Ďábelské tousty Hamé ( i když jsem tam byla na brigádě ). Topinku pak ještě obložím šunkou, sýrem a volským okem. Mňam!
2. variace: mleté maso na cibulce, přidám protlak a cuketu na kostičky.
3. variace: moje neoblíbenější - šumavská topinka - na cibulce osmažím houby (když nestihnu namočit, dám žampiony, ty mám v ledničce skoro pořád), pak přidám nakrájené tvarůžky a nechám roztopit. Ještě teplé dávám na topinku (chládnutím směs gumovatí). Doporučuji spíš topinky na sucho než na oleji, ať to není tak mastné.
na topinky miluju bramborový tatarák:
300g brambor uvařených ve slupce, 4 lžíce oleje, 1 lžička papriky, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, větší naložená okurka, sůl, pepř, drcený kmín, pár kapek worchesteru. Brambory nastrouhat, cibuli nadrobno pokrájet, česnek prolisovat, okurku nastrouhat, smíchat s ostatními přísadami. (odvážní můžou přidat jeden syrový žloutek, já ho nedávám, bojím bojím salmonely).
Já používám po uvaření vývaru maso od kosti-kuřecí, králičí- nakrájím ho na jemno.
Přidám trochu oleje, sojovou omáčku, plnotučnou hořčici, česnek, pepř a maličko soli.
Nechám uležet a pak dávám na topinky, které ještě zasypu strouhaným sýrem a dám zapéct do mikrovlnky. K tomu kyselou okurku.
Nastrouhám nějaký měkký párek a eidam (v poměru cca 1:2), přidám vajíčko, pepř, trošku čili, natřu na chleba a teprve potom smažím. Nejpre na straně se směsí, otočím a osmažím tu prázdnou stranu chleba. K tomu zelenina (rajče, okurka, kukuřice). Musí se to smažit pomalu, aby se ta směs dobře propekla.
Cituji Yasminka: variace: moje neoblíbenější - šumavská topinka - na cibulce osmažím houby (když nestihnu namočit, dám žampiony, ty mám v ledničce skoro pořád), pak přidám nakrájené tvarůžky a nechám roztopit. Ještě teplé dávám na topinku (chládnutím směs gumovatí). Doporučuji spíš topinky na sucho než na oleji, ať to není tak mastné.
mmmm...to zní hooodně dobře...hned večer to asi zkusím
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.