Budeš potřebovat
- pohanku
- mandle a lískové oříšky
- vodu
- střední banán
- holandské kakao
- mletou skořici a kokos
- čerstvý zázvor
- slunečnicová a sezamová semínka
- datllový nebo javorový sirup
- pečicí papír a plech
Postup
Přes noc nechej odmočit pohanku a mandle, druhý den slij vodu, mandle nasekej a smíchej s pohankou společně s dalšími ingrediencemi: střední banán nakrájený na kolečka, nasekané
lískové oříšky, holandské kakao, mletá skořice, mletý kokos, čerstvý nastrouhaný zázvor, sušené datle, slunečnicová a sezamová semínka. Oslaď javorovým nebo datlovým sirupem, vidličkou promíchej. Vzniklé "těsto" rozprostři na pečicí papír a na plechu dej do trouby. Nechej péct cca 1–2 hodiny na 100–150 stupňů. V půlce pečení směs obrať. Raw varianta se peče max. na 42 stupňů nebo se dělá v sušičce, což sice zabere více času, ale granola si uchová všechny živiny. Křupavou granolu můžeš jíst jen tak, zalít mandlovým mlékem nebo přidat do chia pudinku.
Komentáře
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit