arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nemáte některá recept na terinu s uzeným lososem?Je to plněné surimi pěnou a brokolicí.
Moc bych ho potřebovala.

Díky

terina

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Tady jsem něco našla,ale nebude to úplně ono co jsi chtěla,ale kdyby se to upravilo..
http://sefkuchar.abecedazahrady.cz/viewtopic.php?f =410&t=1069917

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

No jo,já se v tom vůbec nevyznám a potřebuju to do školy
Kopíruju recept z výše uvedeného odkazu,máte nápad,jak to změnit a jestli se tahle terina dá fakt udělat stejně?¨¨

Suroviny
250 g - 300g lososový filet bez kůže (lze nahradit i lososovým ořezem, ale tam se musí vybírat jen čisté maso)
30-50g losos uzený studeným kouřem (lze i vynechat)
2-3 snítky čerstvého kopru
špetka směsi koření na rybu (bez soli a glutamátu)
1 vajíčko
150 ml smetany na šlenání (já použil Kunín 40%)
Hrst čerstvých špenátových lístků

Postup
Lososový filet (či ořez) nakrájíme na malé kousky, přidáme otrhaný kopr, koření na rybu a v kutru vytvoříme jemnou fáš do které vmícháme smetanu a bílek z vajíčka. Na závěr přidáme nasekané kousíčky uzeného lososa (pokud jej nemáme, je možné si nechat pár kousků z filetu.

Vhodnou formičku (já použil čtvercovou misku 15x15 z Ikea) vysteleme potravinářskou fólií. Dno i boky poklademe spařenými špenátovými lístky a na ně nalijeme fáš, sklepneme, aby ve faši nebyly bubliny a mezery a povrch uhladíme. Přepásáme fólií a dáme do vodní lázně asi na 30-40 minut pošírovat při cca. 80-85°C (bylo to mé první smysluplné využití vpichovacího teploměru )

Následně necháme zchladnout a dáme na několik hodin do lednice vychladit. Poté se terina vyklepne na prkénko, nakrájí na přiměřeně velké kousíčky, dozdobí (já použil čerstvý kopr, citron, krevety a černý kaviár) a už se to jenom jí. Jako vhodná příloha se mi jevila rozpečená rajčatová ciabatta.

arrow
profile_image
pehot
od 27. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji HelliDior: jestli se tahle terina dá fakt udělat stejně?¨¨

já myslím,že jo. Dělávám vpodstatě stejně drůbeží (akorát místo lososa je tam samozřejmě kuře, kachna...+ nějaká zeleninka) a je to OK. Akorát já jí dělám v lázni v troubě na 80°C skoro hodinu. A fakt důležité je pořádně vychladit - nejlépe přes noc. Já jednou spěchala,vynadala jsem jí asi za 1,5 hodiny a potrhala se mi. Taky až to nandáš do tý misky,důkladně to setřes.
Mňam,mám z toho hlad

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

pehot
Děkuju,zkusím to

Z čeho se dělá ta surimi pěna?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené