Ahoj holky, budu poprvé v životě dělat svíčkovou na smetaně, ale jsem zmatená, kterou koupit smetanu, v některých receptech je napsaná zakysaná smetana, v jiných jenom obyč smetana 12% tuku, pak v dalších smetana ke šlehání 33% tuku. Kterou používáte Vy? Dělám jí pro přítele a nechci to pokazit
ahoj...do svíčkové dávám smetanu na vaření akdyž je omáčka hotová tak tamkapnu pár kapek citronu
Cituji Gadruna: pak v dalších smetana ke šlehání 33% tuku.
přesně tuhle
méně než
10 příspěvků
Cituji Gadruna: smetana ke šlehání
Taky dávám tuhle,je daleko hustší než klasická na vaření co má 12%.Děláš mi chutě...
Díky holky, tý smetany 33% sem se přesně bála budu to maso spikovat slaninou, a zeleninu opekat na zbytku slaniny, takže už tak to bude tučný jak blázen a eště ta nejtučnější smetana na vrch, ale je fakt, že ta na vaření je mnohem řidší, takže bych nakonec musela víc zahušťovat moukou. Zakysaná smetana se dá koupit i 10% tuku a je přitom nejhustší ze všech zmiňovaných, ale s tou to asi moc lidí neděla i když v receptech je taky často.
Gadruna
Svíčková je prostě kalorická a vyžaduje smetanu 33%.
To ostatní není smetana,ale jakési náhražky,které do kvalitní omáčky nepatří.
Zahušťovat moukou nemusíš,pokud rozmixuješ zeleninu.
Neřeš 10% tuku, vždyt jsme na světě jednou.....pokud dáš zakysanou bude to mít asi kyselejší chut, svíčková klasika je spíše jemnější a sladší
méně než
10 příspěvků
Cituji Gadruna: takže už tak to bude tučný jak blázen
To už máš jedno,hlavně když to bude dobrý
Cituji Gadruna: takže bych nakonec musela víc zahušťovat moukou.
Já vůbec nezahušťuju,dávám kopec zeleniny,která když se pak rozmixuje,zahustí to až až.
méně než
10 příspěvků
Cituji dianne99: svíčková klasika je spíše jemnější a sladší
Přesně tak.Babička mýho bývalýho do ní dávala karamel a bylo to úúúža!
Gadruna
Se zakysanou smetanou opatrně, některé značky vypadají v kelímku hustě, ale v horké omáčce hodně zřídnou. A některé nemají v teplých pokrmech ani moc dobrou chuť ...
Cituji Maika: některé nemají v teplých pokrmech ani moc dobrou chuť ...
Právě jednou jsem dělala nějakou omáčku a dala tam zakysanou smetanu a nějak mi to nechutnalo.Takže do svíčkové dávám 12% smetanu.
Tak já dávám 12% ale když jí chci udělat opravdu super tak dám tu 33% je to fakt poznat, zrovna o víkendu jí budu dělat Zakysanou do svíčkový nedávám, tu zas dávám do koprovky nebo znojemský
No a s tím karamelem to slyším poprvé, ale může to být fakt dobrý
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.