Jaké jsou vaše názory na svatební hostinu? Jaká jídla podávat? Jak je kombinovat? Přidávám pár obrázků ze svatby mé kamarádky...neměli tradiční pohoštění, jakože by si všichni sedli ke stolu a obsluha nanosila jídlo, ale měli samoobslužné úseky, myslím, že se jim tento nápad vyvedl. Byla tam obrovská spousta jídla, pro všechny typy mlsných jazýčků, člověk nevěděl, do čeho by se měl pustit dřív. Bylo to takové uvolněné, moc fajn atmosféra.
sushi_bar.JPG
samoobsluha.JPG
ryba.JPG
Tak tohle je aktuální téma momentálně i pro mně...fotky jsou inspirativní,ale řekla bych,že velku roli hraje vymezený rozpočet.Třeba sushi bar, krevetky a jiné lahůdky jej asi výrazně navýší. Myslím, že není špatné zpočátku hostiny držet svatebčany na uzdě a nechat je podřídit se jednotnému obědu (nejsem zastáncem svíčkové,volila bych něco lehčího) , rauty resp.švédské stoly bych asi nechala na večerní hodinu.
Švagrová mě skvělé netradiční menu. Předkrm losos (nevím přesně jak dělaný, ale jakoby sirový) s rukolou a domácí bagetky, pak tradiční polévka s játrovými knedlíčky. A jako hlavní chod kuřecí maso na grilované zelenině a brambory (chutnaly jako pečené v ohni)
polvka
hlavn chod
Tak já na svatbě chtěla tak trochu klasiku a taky jsme se museli vejít do rozumných peněz.
Takže jako předkrm jsme měli plněnou šunku - náplň byla dle kuchařky, ne klasická křenová a musím říct, že vynikající. Polévku jsem požadovala klasickou knedlíčkovou, opět bezchybná a jako hlavní chod byl Selký talíř...houskový, bramborový a karlovarský knedlík, červené a bílé zelí, klobása, vepřové a uzené maso, opět báječné. Na stolech byly nějaké dortíčky a tak. Po obědě, kafíčku atd. jsme se přesunuli z restaurace na zahradu kde jsme si samo domo udělali mísy s ovocem, masem, sýry, zeleninou a co já vím čím ještě, plus sladké a dali grilovačku.
Grilování mělo největší úspěch a z ostatního..jedlo se všechno, ale nejvíc šli na dračku řízečky z panenky a meloun.
Musím říct, že kdybych se vdávala znovu, tak nic neměním.
Ahoj My jsme také neměli klasiku -předkrm mozzarella s rajčaty,, polévka minestrone, překrm č.2 krevety na salátu a zhlavní chod kuř.kapsa plněná lososem a špenátem se štouchanými brambory -mnamka. a na raut bylo klasické jídlo- rostbeef, tatarak, kuře, guláš krabí klepítka a další pochutiny.
Ahoj, mi máme svatbu letos 21.9. předkrm nemáme, podle majitele restarace je to zbytečná záležitost, která akorát tahá z lidí peníze, polévku máme klasickou knedlíčkovou, jako hl. chod panenku se zel. fazolkami a pečenými brambůrky, jako dezert koláčky, sv. dort. Na odpoledne jsme dali sýrové, masové a zeleninové mísy, na večer šunku na grilu a klasické řízky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.