Pomáhám s přípravou svatby pro 20 - 25 lidí. Po obřadu se společnost přesune k novomanželům na zahradu, kde bude postavený stan, k dispozici dlouhé stoly, na nich cukroví, jednohubky, slané pečivo, švédské mísy. Mým úkolem je vymyslet, jaké teplé jídlo (klidně i skromné) podávat k obědu (pro 10 lidí) a hlavně k večeři (pro 25). Problém je v tom, že tam nebude nikdo, kdo by obsluhoval, alespoň ne po celou dobu a nějak systematicky. Máte nějaké typy, zkušenosti, jak to řešit? Dík
My jsme měli svatbu na zahradě a měli jsme grilovací párty. Bylo nás asi 15 a grilování se ujali manželovi kamarádi. Na oběd jsme ale byli v restaraci, toto bylo až odpolední a večerní občerstvení.
10 lidí na oběd není zas tak moc, ohřát polévku snad nědo zvládne. Příloha dalšího by byla dobrá bramborový salát - ten se nemusí ohřívat, stačí nechat před podáváním v pokojové teplotě. Ale co k tomu - já osobně ohřívané řízky z mikrovlnky moc nemusím
Nemusíš mít toho zase moc teplého, stačí dvě tři jídla - třeba pečená vepřová panenka nebo krkovice v nějaké marinádě, kuřecí medailonky.... Ale samozřejmě i o to se bude muset někdo postarat, ugrilovat to či upéct a pak nanosit. A udržovat teplé nejlépe ve speciální uzavíratelné nádobě, určitě takové znáš z dovolené, pokud tam jsou švédské stoly.
Zbytek bych udělala studený - sushi, hovězí carpaccio, kuřecí řízečky,tortilka plněná kuřecím salátkem, lilkový závitek s pečenou zeleninou,sýry s ořechy a ovocem, nakládaný hermelín atd. Tohle jsem si vypsala, když jsem kdysi plánovala švédské stoly.
Oběd udělejte normální, to jídlo tam nemůže ležet celý den Takže oběd bych udělala klasiku, polévku, hlavní chod...a někdo by musel být u sporáku no
Ještě si můžete vypomoci cateringem...já bych to alespoň v případě svatby udělala. Zjistíte nakonec, že když si to uděláte sami, je s tím moc starostí, není to tak super, jako když vám to udělá profesionál a ještě ani oproti cateringu zase tak moc neušetříte
Nejjednodušší a nejoblíbenější jsou řízky s bramborovým salátem a guláš, obojí si můžou hosté servírovat sami a všechno kromě smažení se dá připravit den předem.
Guláš, svíčková, roštěná apod. se dají dobře ohřívat i s přílohou.Dobré jsou i různé masové rolády (náplně), které se dají jíst i jako součást studeného pohoštění.Myslím, že fajn by mohlo být i pohoštění v řeckém stylu-souvlaki, špízy ala gyros, tzatziki, řecký salát (vše studené), doplněné pouze bílým pečivem.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.