Nevíte, jak by se dalo doma udělat sušené ovoce a různé plody v polevě?
Ty kupované jsou buď strašné sladké nebo tučné, tak bych to chtěla nějak zkusit doma.
Rozpustit kvalitní hořkou čokoládu a namočit si v tom vlastnoručně usušené třeba křížaly nebo banány.
Nebo použít i sladkou čokoládu, ale dát si hodně tenkou vrstvičku.
_Ada_
tenhle postup mě taky napadl, jenže ať to pak kamkoliv (deska, tác..) dám s tou čokoládou, tak se to přilepí. A navíc je tenhle postup tak akorat na par kousků ne na vytvoření zásob cca kilo.
Výrobci na to mají obalovací mašinu, doma ti nezbývá nic jiného než namáčet a smířit se s tím, že se to při tuhnutí přilepí... je to stejné jako máčené cukroví.
Nejlepší je to ovoce namočené v čokoládě dávat na pečící papír. Z toho to jde nejlépe odlepit. Dělám takhle na vánoce cukroví - třeba linecké rohlíčky.
Jde to taky udělat tak, že jsou kousky s polevou na párátku a to se zapíchne třeba do polystyrenu nebo nějaké takové měkké hmoty.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.