Cituji Julinda: holky a vy to jíte syrový? já jsem to zkoušela, ale nedokážu se přenést přes to, že jsou to všemožný rybí zbytky - takže já jedině osmažené
A jakej je v tom rozdíl?
asi jako jestli jíš syrové maso nebo smažené
ale dyť to není syrové, ne?
to snad není syrové, já to nechávám jenom povolit z mrazáku a pak studené na salát nebo jenom lehce orestovat k té rýži...
Cituji Julinda: holky a vy to jíte syrový? já jsem to zkoušela, ale nedokážu se přenést přes to, že jsou to všemožný rybí zbytky - takže já jedině osmažené
Já bych to syrové taky nepozřela, proto je nechávám chvilku převařit.
Tak to dobrou chuť
http://manek.bloguje.cz/600406-surimi-co-to-vlastn e-je.php
Já to jím jen velmi vyjímečně a pouze pomazánku.
Já dělám těstovinový salát - surimi tyčinky nechám rozmrazit v mikrovlnce, uvařím těstoviny a rychle je vychladím, smíchám s nakrájenými tyčinkami, osolím, opepřím, přidám nakrájenou jarní cibulku, tatarku a bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.
Cituji Wild Paula: Tak to dobrou chuť
http://manek.bloguje.cz/600406-surimi-co-to-vlastn e-je.php
No nevím, ale myslím že existují daleko horší a umělejší věci k jídlu než surimi
Cituji km_lucy: myslím že existují daleko horší a umělejší věci k jídlu než surimi
Nedovedu si představit, co může být horší a umělejší než surimi. Větší chemie snad neexistuje. Na západ od českých hranic toto jí jen sociálně slabší část populace.
Reaguji na Julie24:
myslím, že tady bohužel naprostá většina obyvatel jí věci, na které by na západě radši ani nemysleli, a ještě si pomlaskává, kdovíco nemá :-/ viz taveňák, který se tu dává úplně do všeho, a přitom je to hnus fialový.
jinak co se týče surimi, jím je taky, aji když je to hrozný šunt, ale coby nedávný student částečně pracující jsem prostě neměla často čas nebo náladu či síly vařit pořádně, a proto můj oblíbený receptpodobný bobešce výše) na oleji lehce osmahnu česnek (někdy i cibuli) a nasekanou petržel, přihodím surimi, zaliju bílým vínem, nechám vypařit, zaliju šlehačkou, smíchám s těstovinami...dobrou chuť. je to fakt dobré, byť naprosto úděsné
Imoen,možná máme podobný recept,protože jsme se dívaly na stejný pořad,kde ho vařili.To víno jsem vynechala,moc lidí ho nepoužívá-na vaření myslím a dobrota je to veliká
mě to chutná, jsou i horší "slátaniny" jako že zrovna včera jsem se dozvěděla, že Actimel je to co zbyde při zpracování jogurtu.)))
Já bych to tak nehrotila, vždyť to nejíme denně a dětem to také nikdo necpe.Salát z nich mám ráda a jednou za čas...všeho s mírou.
Cituji Julie24: Nedovedu si představit, co může být horší a umělejší než surimi.
Instantní polévky, jídla, konzervy, a snad nejvíce chemie v dnešní době obsahuje obyčejné kravské mléko a mléčné výrobky vůbec.
S tím západem je to vcelku vtipný....vždyť kdo chvíli žil třeba v USA či UK, moc dobře ví, že lidé už tam prakticky nevaří. Ti movitější zajdou do restaurace, ale ti normální si kupuji instantní jídlo. A teď mi řekněte, co je horší? Jíst pětkrát do roka surimi, nebo se denně ládovat jídlem z mrazáku/konzervy?
Přiznám se, že surimi pravidelně nejím, mám radši klasické mořské plody, mňam. Ale párkrát už jsem měla ze surimi koktejl a nezabilo mě to
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.