Zdravím holky, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně sukrinu.
Je to prý 100% přírodní sladidlo, které je úplně bez kalorií a má nulový glykemický index. Prý neobsahuje žádnou fruktózu a ani se v ní nemění. Nikde jsem se o něm téměř nic nedočetla, hledala jsem nějaké diskuze, názory, ale kde nic tu nic. Jediné co mám za zdroj je jejich web, kde se dá také sukrin objednat URL . Čaje ani kávy nesladím, cukr nepoužívám vlstně vůbec. Ale když třeba peču bábovku (celozrnnou) a jiné zdravější dobroty, tak nevím čím sladit. Stévie mi nechutná - ten hořký ocásek, i když občas ji použiji. Také někdy sladím dobroty medem, jovorovým sirupem apod., ale přeci jen se mi ten sukrin zamlouvá Kdybyste někdo měl zkušenost, budu ráda, když se podělíte Krásný den

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji blackCANDY: Stévie mi nechutná - ten hořký ocásek,

Vážně?Do prkýnka, já si jí zrovna objednala,přímo sušené namleté lístky ...Doufám,že tu hořkost neucítím...

Cituji blackCANDY: sukrinu.

To neznám....jsem zvědava na odpovědi

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji siminči: Doufám,že tu hořkost neucítím...

Ucítíš, stévie není cukr a je hnusná. Asi se na to dá zvyknout, ale dobrá není.

arrow
profile_image
doctorwho
od 24. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Sukrin je obchodní název, ve skutečnosti se jedná o sladilo erythritol. Je to cukrový alkohol, jako například xylitol (ten mám radši).

arrow
profile_image
sam-kal
od 6. 3. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Doma Sukrin občas používáme, např. do bábovky, do jablečného závinu - teda štrůdlu , do bílého jogurtu s přidaným rakytníkem (ručně nasbíraným) a do dalších dobrot. Chuťově je to výborné, žádná pachuť. Jenom perník se Sukrinem mi nechutná. Řekl bych, že se to tam nějak "pere" s kypřícím práškem.
Zajímavé recepty jsou taky na tomto blogu: FitVeronika

arrow
profile_image
Amour
od 28. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Takže je to fakt bez kalorií a nezávadné? Proč to tedy není více rozšířené, když je to takový poklad? Trochu se toho bojím...

Jinak já si stévii pěstuju sama a opravdu má takovou sladidlovou pachuť A je cítit po seně Ale opravdu sladí velmi dobře... občas ji dávám do kaše

Ahoj, ohledně té stévie, znám spoustu lidí, kteří ji používaji a na tu hořkost si nestěžují. Někomu to třeba nepřijde, nebo nevadí. A ano, stévie sladí hodně. To je pravda. Takže ji stačí malinko Jinak moc moc děkuji za příspěvky a rady ohledně sukrinu, už jsem ho objednala tak pak dám vedět . Hezký den!

arrow
profile_image
sam-kal
od 6. 3. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na Amour:
Sukrin je na českém trhu krátce, ale v zahraničí se prodává již docela dlouho. Např. v Německu, Velké Británii, Norsku... Pokud vím, tak v EU je prodej schválen minimálně od roku 2006.

Ahojky, tak sukrin mi dorazil. Jednání s dodavateli naprosto super, balíček přišel velmi rychle
a sukrin naprosto super. Určitě doporučuji Je moc dobrý, chuťově opravdu od cukru nerozeznatelný, dokonce snad ještě lepší Určitě doporučuji

arrow
profile_image
dragulova75
od 11. 12. 2017
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já osobně používám jako sladidlo čekankový sirup a jsem taky spokojena zkuste si to přečíst tady, jestli je to vhodné i pro Vás http://www.cekankovysirup.cz/

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené