Cituji bubis: + lahev pití na den 12,-
o tomhle si tu na omlázku můžeš najít diskuzi, kupovat vodu (neochucenou neperlivou) v PET lahvi je nehorázné vyhazování peněz, raději si ji kup občas, abys měla tu lahev a tu si pak plň vodou z kohoutku, pokude v kraji, kde bydlíš, mají kvalitní a chutná ti uvidíš, jak ti rapidně klesnou výdaje..navíc ta z kohoutku je čerstvější a mně osobně i víc chutná
holky, co vaříte, že to tolik stojí? nebo ty ceny 50 Kč za večeři jsou za hotovou večeři v nějakém stravovacím zařízení? já si teda vařím prakticky každý den, přes oběd bývám většinou na hodinku a půl doma a obědy mě vyjdou na pár korun...třeba si uvařím těstoviny s cuketou a slaninou (ochutím cibulkou, česnekem, curry a bazalkou) nebo si dám zapečený lilek se sýrem a rajčátky (s bazalkou a oreganem)..to přeci na tu jednu porci nevyjdou pak takové pálky..v menzách zásadně nejím, protože mi tam jednak nechutná (jsem náročná díky domácímu vaření) a ve finále mi to ani nepřijde tak levné..teplé jídlo mě doma jedna porce na 40-60 Kč nikdy nevyjde..a to snad ani když si k němu nastrouhám parmazán či si třeba do těstovin šupnu pár krevetek..
Reaguji na Lifeisamiracle: právě že z vody z kohoutku cítim hrozně chlor a ještě horší je si pak tu chlorovanou vodu vzít na sport, to je mi pak z toho vyloženě blbě , mohla bych si do ní sice dát šťávu, ale tak tu zase do sebe nechci lejt každý den
Cituji Lumetos: pytlíkový těstoviny s omáčkou
tohle naštěstí není vůbec potřeba a ani ten čas to nijak zvlášť neušetří, normální těstoviny máš hotový hned (pokud předtím vodu ohřeješ v rychlovarné konvici, začne vřít raz dva) a např. sýrovou omáčku si uděláš taky bleskově, stačí nalít do pánve mléko či smetanu a nechat rozpustit tavený sýr (či nějaký tvrdý sýr, který ti chutná), za stálého míchání necháš zhoustnout, pak přihodíš nějaké koření dle chuti (já miluju bazalku a curry v sýrových omáčkách) a je to dají se dělat různé variace se zeleným hráškem, žampiony, slaninkou...a zabere to fakt pár minut a pochutnáš si
nebo bomba jsou taky jen uvařené těstoviny (např. penne) s osmahnutou cibulkou, lžící olivového oleje a hoblinkami parmazánu (nevyjde to draho, protože se ho tam dává jen trošku)
Cituji bubis: právě že z vody z kohoutku cítim hrozně chlor a ještě horší je si pak tu chlorovanou vodu vzít na sport, to je mi pak z toho vyloženě blbě
Tak si kup filtrovací konvici a i tak to bude levnější. A pokud jde opravdu jen o chlor, tak si nalij vodu do džbánu, nech odstát tak 30-60 min a chlor vyprchá.
Reaguji na Lifeisamiracle: tak jednak 40-50,- stojí jídlo v menze, a pak jsem to brala tak průměrně: jeden den si třeba udělám něco levnějšího, ale na vaření většinou čas nemam, takže si většinou kupuju někde něco už hotového což je samozřejmě dražší- např. bagety, panini atd.
Cituji Lifeisamiracle: hoblinkami parmazánu (nevyjde to draho, protože se ho tam dává jen trošku)
To ano, ale pokud nejdeš do sýrárny, tak parmazán koupíš ve 100g balení, za které dáš kolem stovky a po otevření ho musíš poměrně rychle spotřebovat.
Cituji bubis: to je mi pak z toho vyloženě blbě
tak to chápu no, nelze dělat něco jen proto, že to vyjde výhodněji či to jiní doporučují, když tobě to nevyhovuje...ale je to hodně o zvyku, mně dřív kohoutková voda taky nechutnala, tak před 10 lety, to jsem vlastně nebyla schopná pozřít žádnou neochucenou vodu a lila do toho sladké sirupy atd., ale pak jsem se párkrát přinutila a za chvilku si zvykla a teď mi zas nechutnají ty ochucené a sladké limonády..z Fanty, Coly, Spritu apod. je mi již na..
Cituji mitternacht: po otevření ho musíš poměrně rychle spotřebovat
to je jen marketingový tah, parmazán je naopak suchý tvrdý sýr, který vydrží hrozně dlouho, právě jak je suchý, tak se v něm nemá co tak rychle kazit...mám pár kamarádů taky "fajnšmekrů" a všichni máme v ledničce vždy cihličku parmazánu a vydrží nám opravdu dlouho a nic se v něm nekazí, pokud ho poctivě uzavřeš...navíc pokud jsi viděla někdy díly S Italem v kuchyni, tak on má doma celý ten kotouč parmazánu, co mu vydrží asi rok a jen z něj pokaždé ukrajuje a pak zbytek dobře uschová na suchém chladném stinném místě..
Tak 2500,- Nevím, co jsou luxusnější potraviny, ale určitě se nezaplácnu rohlíkem s paštikou nebo polívkou z pytlíku Každý den si vařím, občas peču a při nákupu koukám na složení a snažím se vybírat kvalitnější věci, třeba celozrnnou bio mouku, extra panenský oliváč, uzeniny s vysokým obsahem masa, čokoládu 70%, vejce z volných chovů, javorový sirup, třtinový cukr, kvalitní mléčné výrobky, zeleninu a ovoce kupuju většinou v akcích, některé trvanlivé potraviny nakoupím ve slevách do zásoby...
Reaguji na Lifeisamiracle: tak to jsem na tom uplně stejně když jsem byla mladší tak jsem pila zásadně jen ochucené minerálky, klidně i dva litry denně a teď si toho dám tak maximálně skleničku
Reaguji na Lifeisamiracle: No dobře, ale Ital nekupuje parmezán (nebo Gran Moravii) z Tesca, ale má podstatně kvalitnější. Ale zkusím to. Vždycky jsem se toho hodně bála, tak jsem ho dojedla maximálně do týdne.
Cituji Lifeisamiracle: tohle naštěstí není vůbec potřeba
Vím vím vím, musím zahodit svou lenost a začít žít trochu v symbioze s kuchyní
Cituji Lifeisamiracle: holky, co vaříte, že to tolik stojí? nebo ty ceny 50 Kč za večeři jsou za hotovou večeři v nějakém stravovacím zařízení? já si teda vařím prakticky každý den, přes oběd bývám většinou na hodinku a půl doma a obědy mě vyjdou na pár korun...třeba si uvařím těstoviny s cuketou a slaninou (ochutím cibulkou, česnekem, curry a bazalkou) nebo si dám zapečený lilek se sýrem a rajčátky (s bazalkou a oreganem)..to přeci na tu jednu porci nevyjdou pak takové pálky..
já celkově taky tak 3.000Kč, snažím se hledat kvalitní potraviny za rozumnou cenu a jíst vyváženě, dostatek bílkovin, skoro každý den si vařím buď maso nebo rybu k obědu, přílohu a zeleninu a to na těch 50 Kč vždy vyjde.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.