Poraďte prosím, co zakoupit nebo nachystat dopředu na jídlo, abych na horách, kde máme v chatě kuchyň, nemusela pořád jíst těstoviny z pytlíku. Nakoupení surovin v místě nebude možné a každý den pizzu nebo smažák ze stánku bych nezvládla. Máte někdo zkušenost s hotovkami ze sklenice? Má to vůbec chuť? Nemám představu co nakoupit, abych se mohla stravovat jakž takž na úrovni a ne jako na čundru. Díky
Reaguji na Tussin: teta si kdysi nějak zavařila maso a pak to vytahovala... bylo to moc dobré ale vůbec nevím jak to udělala tak se na to zkus podívat
Tak když máš k dispozici kuchyni, tak normálně jako doma, ne? Vem si věci na jídla, která ti chutnají a bude se ti s nima chtít vařit.
České hotovky jsou humus, ale je spousta lidí, co to jí. Pokud nejsi gurmánka, tak to možná přežiješ (tedy pokud sneseš těstoviny v pytlíku, sneseš i hotovky). Jediné hotovky, které jsou dobré, prodává Marks and Spencer, ale pokud nejsi z Prahy, tak je stejně neseženeš, navíc jsou poměrně drahé. Konzumovatelné mi přijdou třeba ještě švestkové knedlíky z Lidlu
Jinak snad vařit umíš a víš co ti chutná a co je na přípravu nenáročné, tak si snad poradíš, ne?
Myslela jsem právě ty hotovky ve sklenici-zavařovačce. Ty ze supermarketů pochybné konzistence a barvy jsem zkusila dvakrát a bylo to jako dvakrát přezvýkaná závodka. Přece jenom na horách jsou jiné starosti než naklepávat řízky Nejsem si jistá kapacitou lednice, tak právě nemůžu nabalit ani moc masa a věcí do lednice.
My si přivezli jídlo a vařilo se... pomazánky jsme měli, těstoviny nakoupené, maso jsme si naložili a pak osmažili, kup třebas ty knedlíky švestkové, jako je tolik možností.. nevidím problém
Reaguji na Tussin:
Nějak nevím o jakých hotovkách píšeš?Koupit konzervy je peklo a je jedno jestli ve skle nebo plechu.Nevěřím tomu,že by u sjezdovky nebyla žádná hospoda.
my, když jezdíme na hory, nebo v létě na vodu, tak kupujeme vždy toto http://eshop.expressmenu.cz/ a ještě se nikdy nestalo, že by to někomu kdo ochutnal nechutnalo
.. v podobné situaci si v týdnu před odjezdem uvařím třeba vepřové na houbách, hovězí guláš, kuřecí čínu, omáčku na těstoviny, kterou máme rádi, bramboračku, zelňačku apod. nandám do sklenic, které dám do hrnce s vodou, cca do třetiny sklenic, a cca půl hodiny zavařuji (nechám bublat) v přiklopeném hrnci, po té půl hodince sklenice vyndám, obrátím dnem vzhurů a nechám vystydnout. Skladuji v lednici, vydrží vždycky i tři týdny, delší zkušenost nemám, nikdy se nic nezkazilo, zavařím si i třeba přilohy, na horách jsem pak ráda, že jenom ohřeju a mám dobrou domácí stravu, která nám chutná, včetně rychlé přípravy.
.. a na začátku pobytu na horách si rádi dáváme karbanátky a bramborový salát, které dělám těsně před odjezdem - vezeme z domova
vařila jsem každý den pro 10 lidí, naprosto v pohodě.....měli jsme např. česnečku, gulášovku, sekanou s kaší, gulášek, čočku s uzeným atd.....
Reaguji na Isiska:
Dělám to taky tak, na týden dopředu se dá v pohodě navařit a zavařit během jednoho odpoledne. Ještě si většinou na první dny vezmu maso naložené v marinádě, které pak stačí jen dát na pánev a je hotovo.
Když je kuchyň, tak klidně můžeš vařit nějaký rychlovky jako doma
A co s sebou sekanou, ta vydrží. Guláš ve sklenici taky, jen do chladu a ani nemusíš zavařovat. Když nebude lednice, tak k oknu. A spoustu zeleniny a nůž
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.