Ahojky ,krásný den přeji.Chtěla jsem se inspirovat ,jaké máte vy dobroty na štědrý den.U nás je místo kapra obalovaný losos,protože manžílek nesnáší kostičky z kapra a salátek klasika ,bramborový,polívka je hrášková s houb.a dvě lž.čočky,ta čočka je jen symbolicky.No a jako předkrm, letos poprvé,budu ,nebo spíše bych chtěla udělat krevetový koktejl,ale ještě jsem nesehnala receptík,nechci ho totiž dělat s majolkou,to by toho bylo už moc ,toho tučného.A co Vy?

arrow
profile_image
Ambra
od 7. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já mám ráda tradici, takže kapr+bram.salát a zelňačka na oběd...děláme slovenskou, ta stojí za to!

arrow
Neprodává v Bazaru

my doma máme polívku s játrovýma knedlíčkama a jako druhé bramborový salát a bud kapra (též amur je výborný,či pangas) anebo řízky.
letos mi pangas neprojde, takže budu mít kuřecí řízek

arrow
Neprodává v Bazaru

sofie loren
URL
tady máš recept

arrow
profile_image
lenibuska
od 11. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak mamka u nás dělá úplně super večeři. Místo kapra máme řízek ,protož u nás by to nikdo nejedl. Ale ten ona obalí v listovým těstu a vytvaruje to do tvaru ryby a navrch dá jako oko a šupiny pár mandlí. A je to fakt ňamka. A k tomu bramborový salát. Předtím samozřejmě trochu čočky a vajíčka plněný takovou hořčicovo-žloutkovou omáčkou a to po těch já se můžu utlouct. Vždycky se víc těším an tu večeři než na dárky A přes den jedině bramboračka

jersey
Dík moc za typ,už ted se se nemužu dočkat té dobroty.receptík vypadá úžasně.

lenibuska
dík za typ s těma vajíčkama,tak to taky vyzkoušim.Tak to vypadá,že budu dělat víc předkrmů a pak to s manželem budeme dojídat večer u telky a dobrého bumbání

arrow
profile_image
Kosheeeen
od 28. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To já jsem pro klasiku, kapr či řízeček, nebo vinná klobása, k tomu br salát, ale letos jej udělám lehčí, dám tam zakysanou smetanu a jogurt, polévka bude rybí a k tomu krutony, chlebíčky, vánočka k snídani a oběd, jelikož jedem k přítelově mamince na oběd, tak ještě netuším))

arrow
profile_image
BarbieBlonde
od 18. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Když jsem trávila vánce doma u našich bylo to tak:snídaně:vánočka oběd:vinná klobása s bramborovým salátem večeře:tradiční-kapr,řízek,bramborový salát,zmrzlinový pohár,v průběhu dne cukroví
Letos ale budu s přítelem a jeho rodinou a tam to je že oběd se nevaří,jedí se jen takové chlebíčky,jednohubky,cukroví a pak jen večeře.Ani na pohár nejsou zvyklí ale já jo a pěkně jim ho vnutím

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak my jíme na snídani vánočku, přes den ujídáme salát a hrachovou polévku (než vidět zlaté prasátko, to se radši najím ). Večer je hrachová polévka a kapr s bramborovým salátem.
A pak po rozbalení dárků máme mísy a jednohubky.

arrow
Neprodává v Bazaru

lenibuska
hele zeptám se, a dkyž z listového těsta vytvoří rybu, prostě obalený řízek (flák masa) jakoby obalí ještě (udělá jako kapsu) z toho listového těsta (jen rozváleného)? nebo nechápu to moc..a pak se to smaží či jak? mám v tom hokej..

BarbieBlonde
hihi pohár..to je ale hezký zvyk..to mi jíme přes den normálně cukroví, takže pohár nene..

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Pohár máme večer u stromečku taky

arrow
profile_image
bia
od 20. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Prosim já chci recept na obalované řízky v tom těstíčku a na ty rolky s ananasovou-sýrovou náplní) děkuji

arrow
profile_image
marrie
od 26. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

moderátorka

Vzhledem k tomu, že prozatím bydlím u rodičů, je štědrovečerní večeře i proti mé vůli klasická-čili rybí polívka, kapr a salát. Rybí polívku bych nevzala do pusy ani za 10 tisíc a kapra se salátem bych si dobrovolně taky nedala (ale toho teda alespoň dokážu pozřít). Takže pro mě je štědrovečerní večeře utrpením..
Až budu mít svou rodinu, polévku asi vynechám a místo kapra zvolím rozhodně jinou rybu, salát přizpůsobím podle sebe, ale ten na večeři asi ponechám.

všimla jsem si, že většinou kapra smažíte. Já ho nikdy nejedla, ale nesnáším filé, takže ani kapr obalovaný by mě nezaujal. My ho pečeme na podkovičky posypané rybím kořením, česnekem, olivama. Je to mňamka! Letos ale máme pstruha a lososa. Tyhle ryby mi přijdou moc suché, bez výrazu a bez chuti nebo to mamka neumí dobře udělat. Většinou jen na citronové štávě a pstruha na másle s kmínem. Pokud někdo máte dobrý recept na tyhle dvě ryby, tak mi napište do vzkazů. Já se ale vůbec netěším

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené