klasika- kuřecí maso okořenit grilovacím kořením- dobré je kotány bez soli, ale musí se tedy přidat i sůl, olej obyčejný slunečnicový.Bud to nalož nebo pokud nemáš čas, není to nutné.Při napichování na jehlu střídám maso, cibuli , zelenou papriku a slaninu - malé kostičky z globusu.Slaniny méně, hodně cibule, hodně paprik.Je to vynikající.A pozor- negriluji!Peču v troubě v zavřeném pekáčku , až na posledních 5 minut to nechám odkryté, aby se udělal trochu ta grilovací kůrčička.Maso je pak krásně štavnaté.Dobrou chut!
méně než
10 příspěvků
Aysel
Já dělám tohle a má to vždycky velký úspěch úspěch,je to jednoduché,moc dobré a ještě to krásně efektně vypadá Každý vždycky kouká,jak že jsem to udělala
Špíz z kuřecích šnečků
-z kuřecích prsou si udělám tenké řízečky,může se i jemně rozklepat přes fólii,plátky osolím,okořením (grilovací koření,na steak,..,lepší je trochu pikantní,nebo další jemnější varianta je se sušenými bylinkami),může se trochu pokapat limetkou,citronem a nechám v lednici rozležet
-na to pak položím plátky fakt dobré slaniny nebo pršutu a pevně zatočím do roládky
-ty pak nakrájím na plátky a ty vzniklé šnečky naplocho napichuju na jehly střídavě se žampiony,paprikou,malýma cibulkama,prostě co kdo má rád
-grilujeme dozlatova
Luciene1
Určitě vyzkouším, je to výborný nápad, maso se určitě i tak nevysuší, když je v kontaktu s tou slaninou.
Všem moc děkuju za tipy a rady, nakonec jsem dělala 3 druhy špízů a všem moc chutnalo, dokonce pár lidí mi ani nechtělo věřit, že jsem to dělala já
Dneska jsem měla kuřecí špízky od babičky a byla to obrovská ňamka.
Maso z kuřecích stehýnek(je šťavnatěšjší),kolečka cukety,cibule,špek,paprika,kolečka klobásy a k tomu vařený brambůrky ve šlupce..na který jsem si dala másílko...pak jsem to zkazila hořčicí a kečupem..k tomu jsem měla ještě okurkový salát a čer.řepu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.