Reaguji na bobisek20:
ano, vyválím váleček, obalím, a na plechu z něj udělám Sko. Ale půjde jakýkoli jiný tvar.
Reaguji na bedrunela: zkusím zdravější variantu, uberu vejce a místo cukru tam švihnu javorový sirup -uvidíme co to vyvede...
Reaguji na AlmaSinger: Reaguji na pehot:
No já se s tím nijak zvlášť nepářu, smíchám od oka/chuti vše potřebné a pak už jen plnit formičky a připlácnout piškot. Mnohem těžší a zdlouhavější mi přijde pečené cukroví, jak u toho člověk má vše pečlivě vážit a v troubě kontrolovat (nedopečené X připálené)... Ale netvrdím, že můj způsob je správný
To já vždycky nakoupim čokoládové tyčinky typu Mars,Twix...atd...nakrájim je na menší kousky, pak je namočim do čokolády a něčím obalím nebo dozdobím a jak je to dobrý! A když je strčím ještě do bílých košíčků, tak vypadají De Luxe
Cituji camaya: To já vždycky nakoupim čokoládové tyčinky typu Mars,Twix...atd...nakrájim je na menší kousky, pak je namočim do čokolády a něčím obalím nebo dozdobím a jak je to dobrý
není to zbytečně pracný?
Cituji camaya: já vždycky nakoupim čokoládové tyčinky typu Mars,Twix...atd...nakrájim je na menší kousky, pak je namočim do čokolády a něčím obalím nebo dozdobím a jak je to dobrý
Proč nekoupíš rovnou ferero,rafaelo a tak?Krájet čokoládu na kousky a další nesmysly s tím dělat je zbytečné.
Cituji camaya: Mars,Twix
Já si teda nedokážu představit jíst takhle na Vánoce běžný čoko tyčinky.. Navíc by mi asi i chybělo něco "upečenýho"..
to už raději, než hotové a drahé tyčinky, koupit těsto, které vyválím, vykrájím tvary a upeču. Případně posypat sezamem, slunečnicí... Prodávají se vykrajovačky koleček - takový váleček - jen jedeš a krájí jedno kolečko za druhým
BURIZONOVÉ HRUDKY. Ve vodní lázni rozpustit obyč karamely z Tesca nebo Lidlu s kouskem másla, do toho burizony. Lžičkami tvarovat hrudky na pečícím papíře. Místo burizonů se dají dát třeba arašídy nebo slunečnicková semínka.
Reaguji na lemurka: a neděla se to nahodou misto karamelek uvarene salko?
Reaguji na bobisek20: Tahle varianta taky existuje, ale nechce se mi desítky minut hlídat plechovku salka v hrnci na sporáku. Tohle je jednodušší, dle mě.
Cituji lemurka: Tahle varianta taky existuje, ale nechce se mi desítky minut hlídat plechovku salka v hrnci na sporáku. Tohle je jednodušší, dle mě.
Prodává se už zkaramelizované Salko v plechovce ale i v případě,že se plechovka vaří doma,tak není nutno hlídat ponořené se vaří dvě hodiny,jen sem tam se otočí.
Reaguji na bedrunela: tak jsem taky dělala, a dobre, povedli se, asi jediné vánoční cukrovi které se mi podvedlo letos
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.