Ahoj,
zajímá mě, jestli je maso opečené na pánvi bez jakéhokoli oleje, nebo másla kaloričtější, než maso například vařené. Už delší dobu mi to vrtá hlavou.
Díky
Řekla bych že bude kaloričtější, maso uvařené ve vodě ti pustí do vody část tuku, a možná i nasaje vodu, čímž se opět sníží kalorická hodnota vztažená na hmotnostní jednotku. Taky uvařené bude obsahovat méně rakovinotvorných látek.
No pokiaľ maso najprv osmahnš, aby sa zatiahlo, tak taký rozdiel to nebude. Skus kalorické tabulky. Hlavne to musí byť chutné a pochybujem , že šťávu z masa duseného vo vode vyleješ..Každopádne keď nepoužiješ olej, je to fajn-menej kalorií. Tak si kup vepřovú panenku, ta má malinko kalorií a je úžasná Mám fajn recept v jednej svojej téme, ale s použitím oleja, nemám pánev, ktorá funguje aj bez tuku
Hlavně si myslím, že když sníš 100-200 gramů, tak ten rozdíl nebude výbec podstatný Tzn. když si dáš k obědu kuřecí steak (nakořeněný a naložený třeba v jogurtu), k tomu pár brambor a misku salátu, požitek bude skvělý a narozdíl od vařeného masa nebudeš mít pocit omezování, který v důsledku vede k porušení diety
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.