Ahoj holky, chci si koupit smaltovaný pekáč, přiměřené kvality a ceny a protože se v tom nevyznám, prosím o tipy
měl by vypadat nějak takhle...
http://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/eshop/162-ov alny-smaltovany-pekac-sfinx.html#
Tak přesně tento mám už 30 let...Vevnitř je tmavě modrý smalt, a i po těch letech je pořád pěkný a neustále ho používám. Je dostatečně velký, tak že se do něj vleze i větší kačena nebo menší husa... Určitě neprohloupíte, když si ho pořídíte. Taky se velice dobře udržuje a smalt se neloupe. Dokonce jsem všechny ostatní obyčejné smaltované hrnce vyhodila a koupila jsem si stejné, jako je tento pekáč a nedám na ně dopustit. Sfinx má velice kvalitní výrobky, je jenom škoda, že v obchodech skoro vůbec nejsou..., myslím, že většina výroby jde na vývoz. Také jsem měla i nerezové hrnce ( no name) a ty letěly do popelnice jako jedny z prvních. Kupte si ho, nebudete litovat !!
Tak teď jsem si všimla, že výrobce to prodává jako novinku...tak to jsem se zasmála....Je možné, že ho přestali vyrábět a teď obnovili výrobu. Asi před rrokem jsem se na jejich stránky dívala , protože jsem si chtěla dokoupit jeden hrnec, který jsem nemohla sehnat a tyto smaltované už tam neměli, což mě mrzelo...takže taky objednávám...
Je to dobrá volba a vzhledem k dobré značce očekávám, že i kvalita bude stále stejná.
Pouze mi vadí jak jsou tyhle těžké. Tak jsem všechny vyházela.
Osobně navíc dávám přednost teflonovému povrchu s použitím skleněné poklice před klasickou litinou se smaltem, vadí mi extra těžké nádobí.
Mám od Toro tenhle, tedy bez možnosti indukce - i když je litinový, tak je lehčí a jsem maximálně spokojená.
Pek
Měli jsme toto nádobí doma (hrnce, pánve, pekáče) a vydží všechno. Nevýhodou je velká váha a oproti teflonu se na to potraviny více chytají. Ale dávám jej do myčky a ok. Já jsem si nedávno na doporučení dokupovala nějaké nádobí z této řady: http://www.astoncooking.cz/gold-series a je výborné. Nepřilnavý povrch, lehčí a funguje na indukci. Zatím nevím jestli vydrží 30 let jako Sfinx
Reaguji na Veselka10: Taky mám doma litinu, ale tu přírodní ze Švédska. Máš pravdu, to nádobí je těžší, ale zase že bych ho neunesla, to ne. Používám litinový hrnec jako pekáč. V troubě to zatím zvládl bez problémů. Nemám ráda teflonové povrchy, proto jsem volila čistou litinu. Tady je fotka, je na první pohled poznat, že se jedná o litinu http://kvalitni-hrnce.cz/neni-hrnec-jako-hrnec/lit inovy-hrnec
Díky Já bych se bála té skleněné poklice, mám nádobí se skleněnou poklicí a tam psali, že je to max. do 180 stupňů..poohlídnu se po tom velkém, má ho mamka už spoustu let, vždycky v něm pekla a jak jsem na to zvyklá, tak nějak bych ho chtěla taky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.