Mám tu samou, i kastrol. Myju normálně jarem a jemnou stranou houbičky, a povrch je stále stejný. Asi jsi to moc dřela?
Reaguji na sartre:
Právě že ne. Umývám to přesně jak jsi napsala ty. Ještě mě napadlo jestli to nemůže být tím, že před vložení jídla pánev hodně nahřeji.
méně než
10 příspěvků
Mám keramickou pánev 3 roky a je také lehce flekatá. Ono na té teflonce by to asi nebylo vidět, i kdyby také byla, nehledě na to, že mi nikdy déle jak rok nevydržela. Jsem s tím smířená, že to nejde dolů, přestože myji kartáčkem a pak houbičkou se saponátem.
Používám tyhle houbičky a pánev mám stále jako novou. http://www.vileda.cz/cs/produkty/houbicky/pur-houb icka-stredni-2-ks/
Cituji hanull: před vložení jídla pánev hodně nahřeji.
To nevím, ale je pravda, že na obalu bylo napsáno, že se s ní nemá vařit na nejvyšším stupni. Pánev mám už skoro rok a kastrol od letních prázdnin a zatím žádné změny nepozoruji.
Toto je obrovský problém keramických a vlastně jakýchkoliv pánví velkého rozměru - hodně často nezaplníš celé dno, například děláš na pánvi jedno volské oko, pár medailonek z panenky a zbytek pánve se tzv. přepaluje a vypalují se tam šťávy z masa které připravuješ. A ještě k tomu všemu, keramické pánve jsou jeden velký módní hit, více vydrží teflon.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.