Skladujete v ledničce ovoce a zeleninu v sáčcích nebo bez? Má to nějaký vliv na jejich trvanlivost? Mně totiž připadá, že v lednici se mi sáčku ta zelenina a ovoce nějak zapaří a pak se rychleji kazí..
Ovoce mám venku na míse, zeleninu v lednici. Buď v tom sáčku z obchodu, neebo samostatně v šuplíku,
Ovoce většinou nechávám venku, chlad mu moc nesvědčí a zeleninu jak kterou, některou ve nechám ve spížce jinou taky dávám do lednice. Skladuji v obyč sáčcích z obchodu
Reaguji na panda08:
Pardon, ale na co tolik? Tolik např. rajčat mám jenom v sezoně ze zahrady, jinak si to neumím představit, na co to kupovat
Cituji Wild Paula: Ovoce mám venku na míse, zeleninu v lednici
stejně (kromě chladícího se rozkrojeného melouna). A nic nemám v sáčku - když už, tak ne zavřeném. Kdysi jsem skladovala saláty tak, že ze čouhal vršek, ale spodek byl ještě v sáčku. Tak vydržely pěkné i několik dní, ale nejlepší je nekupovat listovou zeleninu do zásoby. Na rozdíl od zrajícího ovoce.
Je obecně známo, že když se dá ovoce do ledničky, kazí se rychleji a ztrácí se z nich vitamíny. Jak je to se zeleninou bohužel nevím, ale stejně mi to nedává smysl, když si uvědomím jakými tepelnými a chladícími šoky ovoce prochází, než se dostane do obchodních pultů
Jinak my máme ovoce v misce na stole, zelenina s šuplíčcích v ledničce
Bacha! V pytlíku nenechávat! Pytlík je z plastu a ten velice škodí ovoci či zelenině - proto neskladovat v pytlících - rychleji se kazí a pytlík vypouští nějaké ty látky - dneska jsme se o tom akorát bavili při chemii a tady nám říkala učitelka že je to velmi nebezpečné. Takže pozor na to
Reaguji na Vanilka29: to právě ne, myslím jablka, hrušky, banány, kiwi hroznové víno a jahody a podobné jsou vždy v lednici
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.