Ahoj, chodím se psem na procházky do polí a všude vidím nádherné šípky tak mě napadlo vyrobit šípkové víno. Na netu je ale hodně variant receptů...máte někdo zkušenost s jeho výrobou? Na co si dát pozor, jaká nádoba je nejlepší apod. Díky za rady a tipy
Reaguji na Wánek:
šípkové vínoje dobré, ale je velmi náchylné na tzv. myšinu,treba použit kyselinu vinnú, nie citronovú a pyrosulfid.a ušlachtilé kvasinky.
Jak chytí myšinu, tak tá vada sa nedá odstránit a je to sklamanie.
Zkusila jsem jednoduchý recept, kdy se šípky jen povaří, přidají do vody s cukrem a nechají na světlém teplém místě 8 týdnů.
Absolutně nevím, jak by měl vypadat průběh přeměny, zdá se mi, že se v nádobě vytvořilo něco jako plíseň. Takže doporučuji zkusit jiný recept než já...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.