arrow
profile_image
chick
od 24. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Vím, že diskuze zní, jak ho nejrychleji usušit, ale dovolila bych si diskuzi rozšířit - co s ním? Nějaké recepty, jak šípek využít?

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na chick:
sušený šípek je vhodný jedine na varenie šípkového čaju.
Obsah vitamínu C je v šípku veĺmi kolísavý a záleží hodne od spôsobu sušenia,lebo vysokou teplotou sa ničí, preto je vhodné sušenie v sušičke.

arrow
profile_image
chick
od 24. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji mate: sušený šípek

Myslela jsem nejen sušený, klidně i čerstvý

arrow
profile_image
Barcza
od 1. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máma z toho párkrát zkoušela i marmeládu, ale je s tím hrozný práce, pokud tam člověk nechce ty zrníčka...

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Marmeláda z čerstvých šípok:
Dobre ich umyjeme, môžu byť aj prejdené mrazom,dobre vyzreté.Potom ich uvaríme domekka
aby sa šupky rozvarili.Potom ti rozmixujem krátko,kostky sa nerozbijú, sú tvrdé,aby vznikla kaša, ktorá sa potom prepasíruje,aby kostky ostali v sitku. Na kilo hmoty, kilo cukru, jeden pektogel a varím klasicky ako marmeládu s pektogelom.Pracné je len to pasirovanie,varím s trochou vody.Je ale výborná a nevyrovná sa tej z obchodu ani po členky.
Ak máš málo hmoty, urob to v pomere.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené