Ahoj holky někde na internetu jsem četla, že sedmikráskami se dá vylepšit skoro každé jídlo, např. ozdobí polévky, nebo se dají dát jen tak na namazaný chleba.. Docela mě to zaujalo, ale nebyl tam návod jak je přesně připravit, zda je stačí pořádně propláchnout, nebo se musí nějak tepelně upravit.. Máte někdo zkušenost? Děkuji za všechny tipy
Ahoj, co já vím, tak určitě není potřeba je tepelně upravovat... Dají se použít normálně syrové, jen opláchnuté a jsou super třeba v salátu. Klidně si na zahrádce jednu utrhni, opláchni a ochutnej, je to dobrota!
Jj ty se spásají syrové. A dají se dát do cukrové vody , pak ztvtrdnou a dýl vydrží a zdobí se s nima koláče, dorty. Dají se tak využít i jiné kytky.
Děkuji za tipy a jaké kytky bys ještě doporučila? A daly by se třeba opláchnuté zamrazit, ať je pak můžu použít do polévek i v zimě?
Já jsem dávala do cukrový vody sedmikrásky, pampelišky a růže.Ale určitě se dají použít i jiné..
S tím zamražením nevím, nezkoušela jsem... Ale asi by to jít mělo, otázka je, jak budou vypadat , až se rozmrazí..
Já jsem si je mrazila i do ledových kostek, třeba ve vodce to pak vypadá super. Jo, a dají se použít třeba i fialky.
jen se sedmikrásek nemá jíst moc...obsahují cosi (při své děravé hlavě bohužel nevím co) co ve větším množství není dobré pro tělo. takže salát si z nich nedělej jsou skutečně jen na ozdobu a jako zpestření. v menším množství jsou ale zdravé.
Cituji imoen: jen se sedmikrásek nemá jíst moc
Doporučená dávka je prý 7 denně, nejlíp ráno. Víc bych taky asi neriskovala (ani v té vodce)
ale upřímně, mně tedy sedmikrásky fakt nechutnají mají takovou podivnou nahořklo kyselou chuť...a to mám luxusní kousky z panenských luk
Taky sem si loni na jaře zmrazila fialky v ledových kostkách...je to nádheraaaaa. Už si říkám, že bych se měla vydat na svý místečko, kde je škubu, že by už pomalu mohly kvést. Nebo je ještě brzo, co mysléte?
Tak hlásím, že sem se byla vydat na bylinkářskou výpravu, fialový fialky ještě neměly ani poupata, za to sem našla nový místo, kde je hrozně moc violky trojbarevný, tak sem jí dost naškubala Normálně si jí kupuju v lékárně. Čajz ní výborně odkyseluje a pomáhá na bedáky. Osobně na tuhle bylinku nedám dopustit
violka trojbarevn
fialky v ledu jet z loskch zsob :-)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.