Reaguji na Verunecka: souhlasím! Já mám nejradši asi francouzský a pak taky ten italský. Jinak jsem si teď ještě hodně oblíbila takový malý modrý sáček od Lučiny "na salát" s tvarohem a bez majonézy. Vždycky dám jen lučinu a okořením výborným kořením od nahrinu. Mňam!
Bílý jogurt, nadrcený česnek, troška soli, popřípadě pepře. Lze přimíchat i zakysanou smetanu.
Bílý jogurt, nadrcený česnek, troška soli a bylinky dle chuti (petržel, nebo pažitka...).
Cituji lemurka: pár tablet aspartamu
Proč umělé sladidlo?Jsi diabetik?Pro zdravé lidi není úplně vhodné sladit umělým sladidlem.
Na salát dávám kysanou smetanu nebo bílý jogurt, pár kapek olivového oleje a pepř, toť vše A když už mám v salátu tuňáka, kuřecí maso nebo chuťově výrazný sýr, jen to dopepřím a ani ten olej nepřidávám
Reaguji na Verunecka: Taky používám tyto zálivky,stačí je přidat do zakysané smetany, bílého jogurtu atd.- jsou fakt výborný
dijonská nebo francouzská hořčice
lžička medu
vinný ocet nebo citrón
olivový olej - nemusí být, když nechceš, ale v té zálivce ho ani neucítíš (já ho dávám do zálivky a pak ještě extra pokapu každou porci salátu, ve kterém už je zamíchaná zálivka)
sůl
pepř
...vše vyšlehat a zalít salát
nastouhaná okurka + zakysaná smetana... mňam, kdo chce ještě přidat sůl a pepř
(kdo chce lehčí verzi, místo smetany použít jogurt nebo acidofilní mléko)
Dělám jich plno dalších, ale všude je hlavní surovinou právě olivový olej, ten ty nechceš
Cituji Laky: mám ho k teplému jídlu prostě jako salát.
Hmm, třeba k řízku .... Ale vlastně k řízku mi pasuje i ten majonézový, jako příloha.
Cituji Laky: používám balsamico ocet tmavý nebo bílý,hnědý cukr a olivový olej jen zakapat - mám ráda zeleninu s kyselou zálivkou a s mozarellou.
Bezkonkurenční
Bez oleje a majonézy je pro mě jasná volba fermato. To dokáže dochutit cokoliv. Fermentovaná rajčatová zálivka
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.