Často dělávám rýžový nákyp s merun´kama,jelikož ho doma máme všichni rádi.Ráda bych uvítala nějaký jiný recept než dělávám..Děkuji
nenapsala jsi, podle jakého receptu vaříš, já:
rýži uvařit v oslazeném mléce, v míste vymíchat žloutky, obyč. máslo a cukr a vedle vyšlehat bílky, do poloměka uvařenou vychladlou rýži vmíchat do vajec a nakonec ten sníh a ovoce, miluju rejžák s kompotovaným ananasem a taky dobré jsou švestky
a jejda,aha nenapsala,ale dělám to podle stejného receptu tak jako tady píšeš tady ty,jen jsem chtěla zkusit nějaký jiný recept,ne,že by mě to tak nechutnalo,ale třeba vyzkoušet něco jinýho..no a s tím ananasem to děláš stejně jen dáš jiný ovoce?
Zrovna dnes jsem ho dělala. Nijak moc odlišně ho nedělám, asi to ani nejde. Jen minimalizuju dřinu, takže máslo i cukr nechám rozpustit v chladnoucí rýži, kterou vařím v mírně osoleném mléku s vodou (tak dvě třetiny ku jedné, ono se to pak tolik nechytá dna). Po vmíchání ušlehaného sněhu dám do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče vrstvu rýže, na tu pokladu hustě vedle sebe meruňky, pak zas vrstu rýže a zas meruňky tak, aby se nepotopily a vypadalo to na pohled hezky. Mezi ně jsem ještě dnes nakrájela nahoru dva banány na kolečka (měla jsem jen dva kompoty meruněk a bylo to málo). Posypala jsem to celé vanilkovým cukrem a skořicí, pokladla oříšky másla a dala na 170 stupňů do předehráté trouby, pekla jsem zvolna. Nákyp krásně vyběhl a neklesl.
Někdo si nechává trochu sněhu a dává ho na nákyp nahoru zapéct, to zkusím příště.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.