arrow
Neprodává v Bazaru

Ahojky holky.
Přítel bude slavit narozeniny a na přípravu večeře budu mít cca hodinku/hodinku a půl. Řikala jsem si, že bych mohla udělat brokolicový krém, ale nenapadá mě, co k němu dál...

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Kotletu/krkovici a pečené brambory. Kotleta je raz dva a brambory se pečou tak 30-40 minut. Já na kotletu ještě dělám směs z žampionů a cibule na půlkolečka, pak na každou kotletu nandám kopičku této směsi, zakryju plátkovým sýrem a nechám ještě na pánvi pod pokličkou ať se rozteče ten sýr. Do pečených brambor dávám rozmarýn nebo jen sůl a kmín. Obecně flák masa a brambory jsou velice rychlé a vděčné jídlo. Maso můžeš nachutit přesně podle vašeho gusta a nějakou směs udělat taky podle vaší chuti. Já se tím příteli zavděčím víc jak brokolicovým krémem

Já bych se taky přimlouvala za maso. Zkus třeba naložit den dopředu nějaké kuřecí maso a na druhý den to jen hodíš na pánev. Nevím, jak moc má tvůj chlap v lásce zeleninu, ale můj by mě s brokolicí asi poslal někam

arrow
Neprodává v Bazaru

Vim, že ho má rád - na blind bych do toho nešla, ale samozřejmě když tu přistane nějaký jiný extra nápad, brokolici odložim na vedlejší kolej (já po ní neprahnu )

arrow
profile_image
malutka
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Krevety s rozpečenou bagetkou a nějakým salátem.

a smím se zeptat děláte třeba na steak hovězí?Vždy když jdem někam do mexické je to uchvatný ale bojím se abych to doma udělala dobře a nebylo to jako bota tvrdý a bylo to šťavnatý,kuřecího mám tak nějak plné kecky jak ho jíme pořádA jaký maso kupujete?Díky za rady a tipy)

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Andris24: a smím se zeptat děláte třeba na steak hovězí?Vždy když jdem někam do mexické je to uchvatný ale bojím se abych to doma udělala dobře a nebylo to jako bota tvrdý a bylo to šťavnatý,

Základem je kvalitní maso a kvalitní pánev. Bez toho dobrý steak neuděláš. Maso by mělo být uležené, tmavě červené, pánev nejlépe litinová. Tipy jak udělat steak jsou všude možně..

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji malutka: Krevety s rozpečenou bagetkou a nějakým salátem.

Ono to hezky vypadá i zní a já sama to miluju, ale neznám moc chlapů, kteří by to nějak zvlášť ocenili...

arrow
Neprodává v Bazaru

Nooo...na steak jsem taky myslela, ale mam jen teflonovou pánev a bojim se ,,dochucení,,

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Losos pokapaný limetkou, posypaný citronovým pepřem a upečený, k tomu lehký bramborový salát(brambory malé se slupkou, dijonská hočřice, olej, jarní cibulka_jí se zatepla) a ochucený listový salát? Nezabere to víc než 40minut. Byla jsem na Vánoce nemocná a toto jsem uklohnila i s angínou a přítel si chrochtal. Pokud chceš i polévku, jde k tomu ten brokolicový krém naprosto v pohodě. Nebo špenátový Nebude vám po tom těžko a to je občas dost důležité Krkovici s pečenýma bramborama bych asi k večeři nezvládla, to bych hned usnula

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji pavluša: Nooo...na steak jsem taky myslela, ale mam jen teflonovou pánev a bojim se ,,dochucení,,

Do steaku bych fakt nešla. Pokud v tom člověk nemá praxi a ověřeného řezníka, tak výsledek je nejistý.

Cituji darig: Losos pokapaný limetkou, posypaný citronovým pepřem a upečený, k tomu lehký bramborový salát

To zní výborně! A určitě je to lehčí než ta krkovice no Ale my ji zvládáme i k večeři

A co třeba italská kuchyně....nějaké těstoviny, gnocchi? K tomu třeba nějaké dobré vínko, tedy pokud ho má přítel rád...

arrow
profile_image
malutka
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Kvetena: Ono to hezky vypadá i zní a já sama to miluju, ale neznám moc chlapů, kteří by to nějak zvlášť ocenili...

Tak já mám asi štěstí na chlapy, kteří milují středomořskou kuchyni

arrow
profile_image
malutka
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Andris24: a smím se zeptat děláte třeba na steak hovězí?

Jedině hovězí. Kupuji v Makru Rib Eye steak nebo Rumpsteak, jsou to takové balíčky cca 800g. Naporcuji, řeže se po vláknech masa jakoby...mořská sůl, pepř, nic vím a hodím to na rozpálenou pánev bez oleje, jen tak. 3 minuty, otočím a pak ty 3 minuty, ale to je individuální, já mám ráda tlustší steaky a uvnitř ne moc udělané

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nebo místo večeře udělat sýrový talíř - nakoupit pár druhů kvalitních sýrů a spolu s nějakým mírně neobvyklým pečivem či placičkami (prostě ať to nejsou bílé rohlíky) dát na dřevené prkénko. K tomu pěkné ubrousky či prostírání, svíčky, víno a můžete ochutnávat. Milého jsem takto onehdá překvapila, také šlo o narozeniny a přiznává, že tuhle verzi večeře si narozdíl od těch ostatních opravdu pamatuje...

Jak se znám, soustředila bych se spíše na nějaký luxusní dezert (mnohé je možné připravit třeba už den předem) - a mohl by být lehounký, stejně bychom ho sežrali celý a byli pak nabušení jak po tom vámi zmiňovaném steaku

Podobn vypadal ten mj

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené