U nás se hodí do nějakého pekáče a do trouby.. Pustí dost vody.. Pokmínuje se, přidá se trochu másla a peče se
Cituji daisy01: Jak připravujete a pečete rybí filé
Peču v otevřeném pekáčku s kouskem másla, kmínem a zrnky mořské soli. Ale je fakt, že ho peču v parní troubě, takže není nikdy vysušené, ale krásně šťavnaté Tak ať se povede.
Do skleněné zapékací misky dám pár tenkých plátků másla, na to položím filé, posypu zmraženou zeleninou, dám plátek eidamu (na každý kus filé jeden plátek), zaleju to rozkvedlanými vajíčky (cca 3 vejce na 4 kousky filé, osolím, opepřím) a dám péct na cca 45 - 60 minut na 200°C (záleží na troubě)... Jakmile začnou vajíčka zlátnout, tak vytahuju... Je to výborné a nevysušené Můžeš tam i nakrájet houby - teď jich je všude spousta a posunou to jídlo zase o stupeň výš
Mám ráda zapečené filé když se polije zakysanou smetanou. Jen pokapat citronem, osolit, může se potřít hořčicí a na to plácnout zakysanou smetanu. Je to krásně šťavnaté, žádná vysušenina. S bramborama moc fajn.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.