Ahoj, když zrovna doma nemám tmavé pečivo, co myslíte, že je menší zlo? Dát si rohlík nebo obyčejný chleba? Po čem se méně přibírá?
Taky bych řekla, že nějvětší zlo jsou rohlíky, ale určitě to nevím
Chleba bez kurky
Reaguji na quessi:
a z čeho myslíš, že je kůrka?
Reaguji na beattta:
jinak kmínový chléb má asi 1022 KJ a rohlík obyč. 1218 KJ
stačí pohledat
Cituji lole: a z čeho myslíš, že je kůrka?
jsem to pouze jednou někde četla, že ta kůrka je na tom nejhorší, nevim proč ...
Reaguji na opinka1:
našla jsem zde vše je na 100g
Reaguji na quessi:
kůrka je snad to samé těsto, jen potřené vodou a solí a posypané kmínem. nebo ne? no ale radši kůrku už jíst nebudu...
Cituji lole: solí
a nebude to právě kvuli tomu, hale fakt nevim, jez si co chceš, řekla jsem svůj názor co jsem kde četla. Konec .
Cituji beattta: Po čem se méně přibírá?
jeden rohlík má méně kalorií než krajíc chleba, takže teoreticky by sis měla dát radši rohlík..
co se týče složení, tak ten chleba tě víc zasytí a bude ti ten krajíc možná stačit, zatímco jeden 40g rohlík ti na zasycení asi nepostačí..
zkrátka záleží na množství..
Asi to je jedno pokud je to pečivo celozrné. Já jsem držela dietu kde jsem jedla jen tmavé suchary ale dalo se to se sýrem nebo paštikou dá se na to zvyknout..
já myslím, že nejlepší na hubnutí je hladomor...který by někteří potřebovali, když odrýpávají i kůrku z chleba...to je fakt na hlavu.
i kdyby náhodou ta kůrka byla nějaká jiná než zbytek chleba, je jí tak minimálně, že by to stejně nemělo žádný vliv. kůrka se potírá jen čistou vodou, takže je to úplně stejně těsto, jako chleba.
chleba má lepší výživové hodnoty než rohlík, ale nesmí to být např. ten odporný šumavský krajíc a podobné levné chleby vyrobené rozemletím zbytků, nedopečené a za tepla zabalené.
mimochodem, to by mě zajímalo, co dělají lidi, kteří odstraňují z chleba kůrku, s tou kůrkou...pokud ji vyhazují, tak opravdu hladomor na vás, budete krásně štíhlé a bez dilemat, jestli to nebo ono.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.