Ahoj holky,
už delší dobu řeším, kde kupovat maso..Ať už koupím maso v Tesku, Bille či Albertu stává se mi dost často, že maso smrdí a nebo je dokonce zelené...a to i přesto, že ho zpracuji už v den, kdy si ho koupím nebo následující den. Naposledy jsem si koupila v Tesku hovězí zadní, mělo trvanlivost ještě dalších 5 dní, ale druhý den bylo zelený....
Přemýšlela jsem, že bych začala kupovat maso v řeznictví, ale nevýhoda je, že tam nikde nemáte zaručený původ masa a já už mám důvěru JEN k ČESKÉMU masu. Je mi jasné že to české maso není v pořádku, ale v porovnání s polským nebo německým je podle mě kvalitní...
Právě v Tesku je ta výhoda, že na mase je informace o tom o původu masa - chov, porážka atd. Myslím, že takové informace vám v řeznictví nikdo nepodá. Dneska jsem psala do jednoho řeznictví Maso Jiko, které je například ve vestibulu metra Můstek a sdělili mně, že maso berou od několika dodavatelů masa a drůbeže ze zemí Evropské unie....
Víte někdo o nějaké řeznictví, kde je jistota, že maso pochází z českých chovů?
předem díky za rady...
Zkus si najít v okolí někoho, kdo má chov a ber přímo čerstvé. My třeba hovězí bereme od kamaráda, když zabíjí. Bereme 10kg "pytel" a pak si to nasáčkuju a hodím do mrazáku.
DerrtyGirl to máš určitě výhodu! já sice mám raději maso chlazené, než mražené, ale kdybych věděla, že je odkud maso pochází neváhala bych...
a kde třeba kupuješ kuřecí? mohu se zeptat, odkud jsi?
To že to koupíš v Tescu a mají tam napsáno že je to z českého chovu, neznamená, že to z českého chovu je. tyhle řetězce jsou největší podvodníci, a už několikrát se prokázalo, že tam daj českou nálepku a je to třeba z Polska...Štve mě, že je čím dál tím mín řeznictví, maso v řetězcích je opravdu hnus .. ani snad nemusim řikat, žže přelepujou trvanlivost, tak se nedivim, že smrdí. Bohužel čimdál tim víc lidí to podporuje, tak se roztahujou dál a dál..
Reaguji na verculik:
Tak kuřecí kupuju normálně v obchodě. Protože na kuřecí nikoho nemám. Nekupuji ho, tak často. Radši nechci vědět, odkud je Jsem z Moravy.
Doporučuji řeznictví Kšána a syn v Patočkově ulici na Praze 6. Je to malé řeznictví a fronta je tam až ven . Není to ale pro někoho kdo spěchá
Reaguji na Renataxyx:
díky za typ, určitě se tam podívám..Já si klidně počkám, pokud je to maso opravdu kvalitní a vzhledem k frontě bude rozhodně i čersvé. Nevíš jesli to maso je z ČR?
a cenově nevíš?
díky
Cituji Renataxyx: Doporučuji řeznictví Kšána a syn
berou maso od tuzemských dodavatelů, http://www.ksanaasyn.cz/index.php/offer.html
Cenově je to všechno podobné jako jinde. Navíc mají i kančí, jelení a jiná speciální masa.
Oba řezníci jsou často v televizi, například v pořadu S Italem v kuchyni, nebo Sama doma
Byla jsem svědkem, že paní měla přání naklepat maso na ptáčky a ochotný řezník jí to s úsměvem naklepal, bez ohledu na frontu ( já většinou pospíchám a na tohle nemám nervy )
Cituji verculik: v Tesku
Nejpříšernější maso, jaké jsem kdy viděla. Já chodím do řeznictví na Praze 7 na Dukelských hrdinů. Maso vždy! čerstvé.
http://petrbartasro.cz/
Reaguji na Renataxyx: tak je pravda, že bych byla taky si nervozní...., protože ani tak vůbec nic nestíhám...Jednou za čas se to asi dá, ale pravidelně asi ne...Každopádně to zkusím..a myslíš, že je tam fronta v kteroukoli denní dobu?
Reaguji na sartre: Koukám, že mají uvedeno: Veškeré maso pochází z produkce České Republiky od vybraných dodavatelů.
super..díky za další typ...!!
mám radost,budu konečně moc zkusit něco ověřeného
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.