arrow
Neprodává v Bazaru

Ahoj, uvažuji o koupi indukční desky do baráčku, který rekonstuujeme, ale mám všechno nádobí klasické, většinou titanové (v bytě mám sklokeramiku), tak bych se chtěla zeptat, zda máte zkušenosti s redukcí na indukční desku...
http://www.jefro.cz/index.php?show=product&id=1012 Než koupím dostatek nádobí, tak bych chtěla zatím používat staré nádobí a navíc mám nový titanový hrnec s parním vařením, tak abych ho využila (dárek)
Jak rychle to vaří, když je tam ta redukce? a asi bude i větší spotřeba, že?....
Předem díky

arrow
profile_image
Klementain
od 5. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nebylo by jednodušší opět koupit sklokeramiku? Redukce ti podle mě úplně zničí kouzlo indukce a úspor energie, takže ve výsledku to vyjde na stejno se sklokeramikou. A to bez dalších investic do nádobí, které už kvalitní máš. Těch podložek bys navíc musela koupit několik, málokdy člověk vaří na jednom hrnci. Zkušenosti nemám, vařím na sklokeramice.

arrow
Neprodává v Bazaru

Já sklokeramiku v bytě teď mám (už 9let), ale nenávidím ji....nesnáším to, když musím čekat skoro půl hodiny, než vychladne a pak jedu celou věčnost se žiletkou a odstraňuju zbytky připálenin, který ani nejdou dolů. U indukce toto není, tam se dá lehce deska umýt hned, co myju po vaření celý zbytek linky. Proto chci indukci. Nádobí bych stejně kupovala, ale mám dva drahý titanový hrnce, kterých je škoda.

arrow
profile_image
Klementain
od 5. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak pak to nezní jako špatný nápad, a nechám recenzi podložky na zkušenějších

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

mám indukci a nemůžu si ji vynachválit.. nikdy jsem se o ni nepopálila, po vaření během pár minut vychladne, je rozhodně rychlejší než plyn a sklokeramika.. voda v hrnci vře za pár minutek..
pokud máš titanové hrnce nemají náhodou spodek hrnce kovový? já kupovala sice novou sadu přímo na indukci ale když došla mamina a donesla mi hrnec starej 20let tak na něj vařič fungoval taky
pak jsem se někde dočetla že nemusíš mít spešl nádobí ale stačí když je kovová spodní deska hrnce - poznáš to tak že na ní drží magnet, takže já už nějakou dobu chodím po obchodech a zkouším magnetem páč ty jejich sady na indukci jsou jen reklamní tah když je většina hrnců s kovovou spodní deskou..

arrow
Neprodává v Bazaru

Bohužel ty hrnce jsou titanový a magnet na ně nejde (zkoušela jsem to). Ale asi koupím zvlášť jednu sklokeramickou plotýnku, abych mohla vařit i v těch titanových hrncích....mám dva, z toho jeden je i na páru a byl hodně drahý (cca 30tisíc - dárek od tchýně), takže abych ho použila....řeknu tchýni, aby mi koupila i tu jednoplotýnku sklokeramiku

arrow
Neprodává v Bazaru

nebo si koupím kombinaci....ještě uvidím....

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak vyzkoušej tu redukci..

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji XJiťa: pak jsem se někde dočetla že nemusíš mít spešl nádobí ale stačí když je kovová spodní deska hrnce - poznáš to tak že na ní drží magnet, takže já už nějakou dobu chodím po obchodech a zkouším magnetem

To je ta největší hovadina co jsem kdy slyšel a že už jsem ji slyšel mockrát. Problém je v magnetickém sycení materiálu, obyčený železný hrnec tak představuje pro indukční cívku v podstatě zkrat. Ono to bude vařit, ale jak cívka, tak elektronika se tak přetěžují že po chvíli (doba nelze přesně specifikovat, je to pokaždé jinak - profi indukční vok za 120 000,- KČ snesl železnou pánev 14 dní a pak následovala oprava kde jen materiál byl cca za 60t. )používání shoří a to definitivně. Proto se vyrábí specielní nádobí pro indukci, kde je upraveno magnetické sycení tak, aby se systém nepřetížil.

arrow
Neprodává v Bazaru

Podložka je dobrá třeba pod skleněné zapékací mísy.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené