Řecký chléb s olivami
3/4 čajové lžičky kvasnic
200g bílá hladká mouka
200g celozrná žitná mouka
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička bazalky
125 ml rajčatového pyré (protlak ne)
125 ml vody
1 polévková lžíce oleje
25 zelených vypeckovaných oliv, nakrájených na půlky (přidáme po zvuk znamení)
asi 50 g nasekaných sušených rajčat v oleji (přidáme po zvuk znamení)
Pečeme v domácí pekárně, program celozrný chléb.. Dobré pochutnání...
Swiste, děkuji za recept !
Cituji swist: přidáme po zvuk znamení
většina domácích pekáren zapípá po prvním hnětení, z důvodu možnosti přidání dalších ingrediencí (např. různá semínka atp.)
Cituji Bjetushka: ale já ještě přídavám sýr
Díky, můžeš prosím blíže specifikovat ten sýr? Balkán, eidam...
swist
většinou strouhaný tvrdý, jednou jsme to doma zkoušeli s balkánem a chleba byl pak spíš takový "kašovitý"
Zkoušeli jste tento recept i normálně v troubě? Pekárnu zatím nemám, chleba peču vlastnoručně a tento mě moc zaujal...Je v něm všechno co mám moooc ráda..
méně než
10 příspěvků
Cituji Kvetena: Zkoušeli jste tento recept i normálně v troubě?
Myslím,že v pohodě,proč by ne. Normálně růčo zadělat těsto,vykynout,akorát bych chleba dala do nějaké formy,aby se na plechu nerozpliznul.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.