Zdravím, neznáte někdo nějaký více harmonický recept nez jenom pečená kuřecí stehna? Myslím třeba na pánvi, nebo tak, prostě něco neobvyklého, ale dobrého
Já je dělala na pánví, trochu jsem je osmáhla na cibulce a pak podlila vodou, přidala koření (hlavně papriku), namazala medem a pod pokličkou asi 40 min. dusila.
Já je dělám stejně jak se dělá slepice na paprice a taky na tomatě, jako Radana...taky ala bažant = na rozmarýnu, tymiánu, s bobkovým listem, novým kořením a kořenovou zeleninou...a je to asi nejlepší varianta podávám k nim br. knedlík
Nejlepší jsou na zelí - ty se teda dělají v troubě. Vysypeš na ně pytlík červeného zelí a kelímek smetany. Hodně papriky nebo grilovacího koření, osolit a péct. Je fakt hrozně dobrý.
Etenité
Super, ty ještě neznám. Dáváš nejdřív zelí a pak kuře, nebo naopak?
Včera jsem dělala tohle: stehýnka osolit opepřit, namazet hořčicí. V pekáčku (já dělala ve skleněném) na tuku osmažit cibulku, trošku pokrájené slaniny, pokrájemou klobásku, 2 naložené nakrájené okurky, na to kuře, podlít vodou, přikrýt, a dusit, nejlíp v troubě. Až je to téměř hotové- tak po 40ti minutách, tak přidat natvrdo uvařené vece pokrájené na kostičky. Je to rychlovka a fakt nám moc chutnalo.
S tím zelím je dělám bez smetany, ale se slaninou a na černym pivě a jsou taky super - dáš cca pytlík zelí (dávám bílé, kyselé), na stehnech nařízneš kůži a dáš pod ní anglickou slaninu, položíš je na to zelí a zaliješ tak 3/4 lahví černého piva (Kozel je asi nejlepší)... tak 30 min. to pečeš přiklopené a pak odděláš horní díl pekáčku, aby se udělala křupavá kůže. Když k tomu chceš přikusovat ještě brambory, dají se taky udělat v jednom pekáčku, nakrájíš na čtvrtinky omyté, neoloupané bramobry a je to super
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.