Z rajčat jen když jich je v létě velká úroda, jinak ji dělám z rajčatového džusu.
Dávám vařit jednu 2 mrkvě, 2 brambory na zahuštěné, 4 stroužky česneku a 1 velkou cibuli, celý džus. Z koření 1 rovnou lžičku zázvoru (nebo čerstvý), 1 rovnou lžičku koriandu, pepř, sůl. Když je zelenina měkká, tak ji rozmixuju, dochutím cukrem / citronem. Navrch sypu trochu nastrouhaného sýra a posypu nakrájeným pórkem.
Já dělám italskou rajčatovou okoukanou z jedné Olomoucké restaurace.
Na nudličky kořenová zelenina a brambory lehce osamhnout, přidat rajcata(loupaná-nakrájená na kostičky), rajč. pyré, povařit, ochutit bazalkou, citronem, lehce česnekem..a přidat nasucho osmaženou italskou slaninu nebo šunku(nemusí být)
Já si osmahnu cibulku na to dám rajčata - čerstvá i z plechovky - vedle zvlášť si udělám zeleninový bujón (dobrý je z dm) a pak ti ty rajčata zaleju a povařím, ještě to osolím a opepřím - když se mi to zdá dobře provařené tak vypnu a rozmixuju - dám parmezán a kopeček zakysané smetany je to takový sprsklý recept, ale mně chutná
méně než
10 příspěvků
Dělám klasicky z rajčat/plechovky rajčat, kořenové zeleniny, cibule, přidávám bylinky dle chuti(skořici, občas tymián_k této verzi můžu přidat i plechovku tuňáka, polévka je pak výživnější )
Dělám ji podle tohoto receptu a je vynikající. Jen přidávám kromě tymiánu ještě bazalku. A občas i rýži, s tou ji miluji.
Osmahnu cibulku a česnek, přidám nakrájená rajčata a trochu rajčatového pyré od Valfruty. Povařím do změknutí, propasíruji. Ochutím zeleninovým bujonem, solí, pepřem, bazalkou a trochou tymiánu, ev. přidám ještě česnek a cukr. Zjemním kapkou smetany a oříškem másla.
K ní podávám zvlášť uvařené, na kousky nalámané špagety a parmezán- každý si dá kolik chce
Na olivovém oleji zpěním cibulku, přidám plechovku (větší) loupaných rajčat, povařím, pak rozmixuju, osolím, opepřím, přidám oregano, česnek, a bazalku, lze přidat i kostku bujonu, či masoxu, do talířů dávám strouhaný sýr, a přelévám vřelou polévkou. Každý, kdo ochutnal, tak chválil
Jedna větší cibule, k tomu na nudličky jednu střední bramboru, všechno osmahnout na olivovém oleji doměkka, přidám rajčata - jak čerstvá, tak z plechovky, hlavně hodně, aby to nebylo vodový (to my neradi ) lžičku soli, lžíci cukru a zaliju vodou nebo vývarem. Někdy pro výraznější chuť přidám rajský protlak, asi lžíci. Když se rajčata téměř rozvaří, stáhnu, rozmixuju dohladka, popř. přepasíruju a na závěr bazalka, lžíce olivového oleje a na talíř parmezán, někdy zakysaná smetana. 12ti letá ségra si někdy vyžádá písmenka, ty tam jsou taky dobrý
Holky, jste mi udělaly takové chutě, že hned zítra se do ní pustím. Jen si nemůžu vybrat z tolika receptů, tak si asi udělám výtah a použiju, od všeho trochu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.