ahoj všem
koupila jsem si kulatou koláčovou formu a s nadšením se vrhám na pečení. nechcete se podělit o (vyzkoušené) recepty na koláče na slano, quiche a jiné? sladké moc péct nemůžu, máme tu samé diabetiky
děkuji
Rozhodně tento:
http://www.apetitonline.cz/recepty/230-slany-kolac -lotrinska-quiche.html
Apetit, to je taková moje kuchařská Bible
Tak já už dělala 2 quiche přesně podle receptu s nadějí, že bude chutnat jako z mého oblibeného Au Gourmand... Bohužel se mu přiblížil jen vzhledově :/ Při pečení quiche jsou více než kdy jindy důležité správné ingredience. Přestože jsem se dva dny pracně snažila s vytvářením české kopii creme fraiche, nakonec šla v koláči jen cítit divná pachuť podmáslí s poněkud srandovní konzistenci... Jinak já jsem čerpala ze stránek URL mají tam pár hezkých receptů, ale ani lorraine (šunka, sýr) ani rajčatovo-mozzarelový (u kterého jsem si říkala, že není co zkazit) se mi zrovna nepovedl. Takže prosím, až se některé poštěstí udělat u nás pravý quiche lorraine, dejte vědět v čem je to tajemství
AdaZBrna
cokoli jsem dělala z Apetitu, tak se mi VŽDYCKY povedlo, ty jejich recepty maj hlavu a patu a fakt fungujou, jak tvrdí
takže až na ten výše uvedený quiche jsou všechny moje osvědčený recepty z Apetitu
Jé, zrovna dneska jsem dělala quiche s lososem. To nám zbyl už hotový, opečený losos takže jsem hodila na formu pečící papír, na něj půl babického lístkového těsta (ano, já vím, ale jsem líná a dělám quiche z lístkového), na to rozdrobeného vidličkou asi 250g lososa, na to jsem nalila směs de luxe šlehačky (40%) s dvěma vajíšky, solí, 4barevným pepřem a muškátovým oříškem, na to jsem nasypala nasekaný kopr a nvrch trochu strouhaného sýra. Moc se povedl.
Holky a jak děláte to creme fraische (náplň)? Dávate tam smetanu a podmaslí nebo jenom tu šlehačku jak to dělá klaaarka a tu pak ušleháte šlehačem? Taky nevím, jestli se mají dát celé vajíčka (bilek se žloutkem dohromady) nebo je ušlehat zvlášť?
Díky za rady,
Anet
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.