arrow
profile_image
honeyMichell
od 1. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj holky,
můžu se zeptat jak upravujete tuto rybu?

Připravuji ho celého jen vykuchaného (hlava a ocasní ploutev oříznu) pocitronuji maso i kůži, osolím a obalím v mouce (tu kůži), dám na pánvičku a osmažím na oleji.

Pstruh má tak jemné a dobé maso, že je škoda přebíjet to bylinkami (na rozdíl od kapra)

arrow
profile_image
Lucittaa
od 17. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky ho připravujeme celého jen vykuchaného,pocitronovat a pak různě dle fantazie. Naposledy na rozmarýnu s křenovu omáčkou(okoukala jsem to v pořadu o vaření) a můžu jen doporučit. Opečené brambůrky a vynikající oběd je na světě.

Já pstruha peču v troubě, s bylinkovým kořením a máslem. I s hlavou a ocasem.
Pstruha vždy ještě očistím - zbavím šupin.

arrow
profile_image
Scoooby
od 6. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Celého pstruha peču v troubě v alobalu, dovnitř dávám nádivku podle chuti.

arrow
profile_image
anngirl
od 25. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Vykuchaného pstruha dám do alobalu, pokapu citronem, posypu kořením na ryby - většinou 2 druhy dávám, přidám máslo, zabalím a chvíli peču, až je uvnitř hotový, tak alobal otevřu a z každé strany pstruha v troubě ogriluju. Jednoduché a výborné

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

je dobré před úpravou namočit pstruha na 3 hodiny do mléka, které z něj vytáhne takovou tu bahnitou nepříjemnou příchuť

Reaguji na honeyMichell:
Jen vykuchaného a očištěného osolím, pokapu citronem, kořením na ryby, zabalím do alobalu s bylinkovým máslem, a upeču v troubě i s nakrájenýma brambůrkama.
Hmm.. Jedla bych

arrow
profile_image
verula
od 30. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

mňam dala by som si ..

arrow
profile_image
malutka
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já ho dělám s bylinkovým máslem. Vykuchaného pstruha omyju. V misce smíchám změklé máslo, klidně víc, 3-4 stroužky česneku, čerstvou nasekanou bazalku, tymián, rozmarýn a oregano. Vše mi roste na okně. Osolím, opepřím. A tu máslovou směs dám dovnitř ryby a ještě pstruha pomažu. Dám na plech a peču tak 25 min.

Cituji Janissinka: je dobré před úpravou namočit pstruha na 3 hodiny do mléka, které z něj vytáhne takovou tu bahnitou nepříjemnou příchuť

Nehnevaj sa, ale to je volovina..Pstruh potrebuje pre život krištálovo čistú vodu. A kedže po pstruhy chodime priamo na farmu, možem potvrdiť. Táto ryba nepáchne, jedine jak je nekvalitná. Takzvaný šmak bahna má kapor.
Pstruh, máslo, sol. Mňamka..

Stejně, jak zde už bylo psáno, akorát dovnitř dávám máslo a plátky mandlí, navrch kolečka limety. Vedle pstruha na plechu ještě peču tenké plátky brambor, posledných 10 minut dám zapéct na horní příčku pod gril.

já dovnitř pstruha dám kousky másla a plátky citronu, nahoře ho pokapu olivovým olejem a rozmarýnem a dělám ho na grilu v alobalu a když se mi to zdá ještě málo tak ho malinko posypu kořením na ryby

arrow
profile_image
Lesslee
od 26. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Pstruha máme u nás rádi a já ho mám nejradši jen obaleného v mouce s grilovacím kořením a hozeného na minutku do frity. K tomu si dám jen čtvrtku citrónu, udělám nějaký zeleninová salát a vštšinou jako přílohu používám brambory pečené v troubě

Cituji stihlik: Táto ryba nepáchne, jedine jak je nekvalitná.

Musím souhlasit. Pstruha mám ze všech ryb nejradši a nikdy jsem nezažila, že by měl bahnitou nepříjemnou chuť.

arrow
profile_image
Kejties
od 15. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Naložit do marinády: Olivový olej a vymačkaná limetka, kmín a sůl - největší dobrota. Je tak pěkně křehoučká a chutně výborná. My vždy děláme takto i tresky a hlavně lososy - mňám!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené