Připravuji ho celého jen vykuchaného (hlava a ocasní ploutev oříznu) pocitronuji maso i kůži, osolím a obalím v mouce (tu kůži), dám na pánvičku a osmažím na oleji.
Pstruh má tak jemné a dobé maso, že je škoda přebíjet to bylinkami (na rozdíl od kapra)
Taky ho připravujeme celého jen vykuchaného,pocitronovat a pak různě dle fantazie. Naposledy na rozmarýnu s křenovu omáčkou(okoukala jsem to v pořadu o vaření) a můžu jen doporučit. Opečené brambůrky a vynikající oběd je na světě.
Já pstruha peču v troubě, s bylinkovým kořením a máslem. I s hlavou a ocasem.
Pstruha vždy ještě očistím - zbavím šupin.
Vykuchaného pstruha dám do alobalu, pokapu citronem, posypu kořením na ryby - většinou 2 druhy dávám, přidám máslo, zabalím a chvíli peču, až je uvnitř hotový, tak alobal otevřu a z každé strany pstruha v troubě ogriluju. Jednoduché a výborné
je dobré před úpravou namočit pstruha na 3 hodiny do mléka, které z něj vytáhne takovou tu bahnitou nepříjemnou příchuť
Reaguji na honeyMichell:
Jen vykuchaného a očištěného osolím, pokapu citronem, kořením na ryby, zabalím do alobalu s bylinkovým máslem, a upeču v troubě i s nakrájenýma brambůrkama.
Hmm.. Jedla bych
Já ho dělám s bylinkovým máslem. Vykuchaného pstruha omyju. V misce smíchám změklé máslo, klidně víc, 3-4 stroužky česneku, čerstvou nasekanou bazalku, tymián, rozmarýn a oregano. Vše mi roste na okně. Osolím, opepřím. A tu máslovou směs dám dovnitř ryby a ještě pstruha pomažu. Dám na plech a peču tak 25 min.
Cituji Janissinka: je dobré před úpravou namočit pstruha na 3 hodiny do mléka, které z něj vytáhne takovou tu bahnitou nepříjemnou příchuť
Nehnevaj sa, ale to je volovina..Pstruh potrebuje pre život krištálovo čistú vodu. A kedže po pstruhy chodime priamo na farmu, možem potvrdiť. Táto ryba nepáchne, jedine jak je nekvalitná. Takzvaný šmak bahna má kapor.
Pstruh, máslo, sol. Mňamka..
Stejně, jak zde už bylo psáno, akorát dovnitř dávám máslo a plátky mandlí, navrch kolečka limety. Vedle pstruha na plechu ještě peču tenké plátky brambor, posledných 10 minut dám zapéct na horní příčku pod gril.
já dovnitř pstruha dám kousky másla a plátky citronu, nahoře ho pokapu olivovým olejem a rozmarýnem a dělám ho na grilu v alobalu a když se mi to zdá ještě málo tak ho malinko posypu kořením na ryby
Pstruha máme u nás rádi a já ho mám nejradši jen obaleného v mouce s grilovacím kořením a hozeného na minutku do frity. K tomu si dám jen čtvrtku citrónu, udělám nějaký zeleninová salát a vštšinou jako přílohu používám brambory pečené v troubě
Cituji stihlik: Táto ryba nepáchne, jedine jak je nekvalitná.
Musím souhlasit. Pstruha mám ze všech ryb nejradši a nikdy jsem nezažila, že by měl bahnitou nepříjemnou chuť.
Naložit do marinády: Olivový olej a vymačkaná limetka, kmín a sůl - největší dobrota. Je tak pěkně křehoučká a chutně výborná. My vždy děláme takto i tresky a hlavně lososy - mňám!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.