arrow
profile_image
mademoisellem
od 6. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Docela mi vrtá hlavou v poslední době, jaký je vlastně rozdíl v pečivu z bílé pšeničné mouky a té tmavší celozrnné. Když si třeba udělám normální bábovku, tak to problém pro tělo je, ale je tedy velký rozdíl, když ji upeču z celozrnné? Přibírá se po ní stejně?

arrow
profile_image
Kessy
od 24. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Samozřejmě, že se po ní přibirá stejně - dáváš tam přece pořád stejně tuku a cukru Rozdíl je jen v tom, že ta celozrnná obsahuje cenné vitamíny, minerály a vlákninu narozdíl od bílé mouky. Konzumací bíle mouky tak příjimáš jen prázdné kalorie, kdežto celozrnná má ty zdravější kalorie - ale pořád kalorie.

arrow
profile_image
mademoisellem
od 6. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak já omezuju i cukr a tuk... cukr jsem vyměnila za fruktozu

arrow
profile_image
Angeliiina
od 31. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Rozdíl je ve zpracování obilnin-bílá mouka je pouze z endospermu (to bílé uvnitř semene) a do celozrnné se namelou i obaly semene-obsahují i vitamíny, minerály a vlákninu, kdežto bílá mouka je čistý škrob=cukr.
Obsah energie je tedy stejný. ale celozrnná ti dodá i něco navíc než jen čistou energii z cukrů.

Cituji mademoisellem: cukr jsem vyměnila za fruktozu

Ale fruktóza je cukr...dokonce sladší než sacharóza (=běžný bílý cukr)

arrow
profile_image
Mifulka
od 21. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mě se docela často stává,když jsem pekla jenom z celozrný, že mi těsto nechtělo držet při sobě takže jsem se naučila to dávat půl na půl nebo 3/4 celozrný a zbytek normalní mouky.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené