Holky poraďte, v receptu je naspáno, že se má použít provensálské koření,ale sehnala jsem jen Kuře provenc-francouzská kuchyně, myslíte že tady toto koření můžu použít i jako provensálské koření?
Myslím si, že to asi bude jiné, když je to na kuře. Ale za zkoušku nic nedáš. Já používám přímo směs provensálského koření, nádherně voní.
prodávají i čistou směs provensálského koření, mají to téměř všude a já ho miluju, je výborné...
jj, mají i čistou. DOkonce v mrazáku,ta je super.
Asi by možná bylo lepší sehnat si to čisté, v tom na kuře bude určitě i sůl a glutamáty... My provensálské používáme strašně často, děláme tak všelijaké kuřecí a taky těstoviny. Na to nemusíš mít nějaké speciální recepty! Podle chuti
Reaguji na Bufina:
Můžeš ho použít do všeho: do zeleninového salátu, do luštěnin, do těstovin... Záleží čistě na chuti, nenech se omezovat recepty.
Té kuřecí směsi bych taky nevěřila. Vsadila bych se, že ve složení je na prvním místě sůl... pak možná nějaké sušené bylinky. Ale to celou směs úplně znehodnocuje a navíc je to silně nezdravé.
Jinak směs provensálského koření skutečně mají snad v každém supermarketu.
Cituji Bufina: co vaříte s provencálským kořením?
Posypu s ním sekanou navrchu před pečením ( provens. koření + sekané plátkové mandle )
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.